Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Spanien

Topp » Spanien

Spanien
Spanien har varit och är ett av de populäraste resmålen för många skandinaver. Spanien är stort, Europas tredje största land, och lockar både äventyrslystna och soldyrkare med sin skiftande natur och kultur. När man ska upptäcka Spanien så får man dela upp det i områden, det är för stort för att avverkas på ett par veckor.

Huvudstaden Madrid ligger i hjärtat av landet, och detta är en hektisk storstad som kan erbjuda mängder av museer och vackra byggnader. På Costa Brava kusten ligger Barcelona som är Kataloniernas huvudstad, och här är det ett härligt folkliv med caféer och gatuunderhållning, och de Gotiska kvarteren från medeltiden.

De Kanariska öarna, Mallorca och Menorca är välbesökta, och det förstår man med tanke på att det finns något för alla, och på Ibiza dunkar det diskomusik hela sommaren.

Kart Spanien

Valencia
Valencia är Spaniens tredje största stad efter Madrid och Barcelona. Staden har ett välbevarat centrum med byggnader från romartiden, arabtiden samt gotisk arkitektur. Valencia är bland annat känt för sitt pulserande uteliv.
» Bilder och karta från Valencia

Costa Blanca
Costa Blanca betyder "vit kust", efter de vita sandstränderna. Här finns många olika semesterorter att välja mellan.
» Läs mer om Costa Blanca

Lanzarote
Lanzarote är en välbevarad ö, med stilfulla byggnader och välskötta planteringar. Landskapet är starkt präglat av att Lanzarote är en vulkanö bl a finns det flera grottor, lavaslätter, bördiga odlingsområden och mäktiga vyer. Besöker man nationalparken Timanfaya är det många restauranger som tillagar mat direkt i eller på det heta berget, det är värmen från jordens inre. Vill man ta sig runt på egen hand i nationalparken kan man göra det till fots eller varför inte hyra en kamel? Lanzarote erbjuder många spännande utflykter, och vill man ta sig runt på egen hand så rekommenderas hyrbil. I Costa Teguise finns det en 18-håls golfbana och många bra stränder för windsurfing. Lanzarote passar alla.
» Läs mer om Lanzarote

Costa de la Luz
Ljusets kust - Costa de la Luz -  sträcker sig från Gibraltar till gränsen mot Portugal.  Stränderna är nästan sammanhängande längs med hela kusten, men mer frodig och mindre utbyggd än Costa del Sol i öst och Algarve i väst. 
» Läs mer om Costa de la Luz

Madrid
Madrid har varit Spaniens huvudstad sedan 1562 och ligger mitt i landet. Madrid är en hektisk storstad som skiljer sig från Spaniens kuststäder och öar. Madrid är Europas högst belägna stad och här finns det stora mäktiga slott och stora tjurfäktningsarenor. Karaktärsdragen som huvudstad är att det är rikt på kultur, konst och ett hektiskt nattliv. Torget Puerta del Sol är Madrids medelpunkt, och shoppingstråket går längs Gran Via och här ligger det även mängder av kafeér och restauranger.De mest imponerande konstmuseerna är Mueso del Prado och Centro Cultural Reina Sofia. Nattlivet är utbrett, det finns mängder av barer och klubbar och många av dem stänger inte förrän kl. 06.00 på morgonen.

Det enklaste och snabbaste sättet att ta sig runt i Madrid är med tunnelbana. Tunnelbanenätet är ett av världens största.

Madrid Barajas Airport ligger ca 13 km utanför staden och man kan ta sig till centrum med buss, tåg och taxi.


» Bilder och karta från Madrid

Gran Canaria
Gran Canaria är mer än de berömda grisfesterna. Det är ett välbesökt och ett återkommande resmål för många, mycket på grund av det behagliga och jämna klimat som råder där året runt. Ön är inte större än att man kan utforska den på en vecka och hitta sitt eget Gran Canaria. Det är lätt att hyra bil och det rekommenderas för att upptäcka de vackra omgivningarna. Här finner du långa sandstränder, bra shopping och ett sprudlande nattliv för alla åldrar och smaker. Du kan välja att bo i en större stad eller i någon av de lugnare byarna. De olika städerna på ön har var och en sin egen särprägel och charm.

På den södra delen som också är den solsäkraste hittar man de bästa sandstränderna med ett stort utbud av olika vattenaktiviteter. Här ligger städerna tätt och det gör det lätt att med buss eller taxi ta sig mellan de olika orterna.


» Läs mer om Gran Canaria


Almeria er en av åtte provinser i Andalucia-regionen i sør-Spania og ligger sørøst på den 800 kilometer lange kystlinjen i sør.Almeria utgjør 200 kilometer av denne kystlinja. Naturen i denne provinsen inneholder store kontraster. Her finner du fruktbare jordbruksområder, ørkenlandskap og høye fjellkjeder.

Klimaet i området regnes for Spanias tørreste.August er desidert den varmeste måneden i året. Vinterperioden er sjelden kaldere enn åtte grader.

Opprinnelsen for næringsgrunnlaget fra starten av i denne provinsen, var den store tilkomsten av ulike mineraler og ga grobunn for stor gruvedrift og handel på midten av 900-tallet.På 1900-tallet fikk området en ny økonomisk vekst gjennom omfattende jordbruk og turisme.

Almeria er også navnet på byen som er provinshovedstad.Almeria betyr speil på arabisk og viser "havspeilet".Byen ble grunnlagt av kalifen i Cordoba i 955 for å forsterke forsvaret i Middelhavet.

Almerias historiske og kunstneriske arv kan du se og oppleve i flere av de store arkeologiske utgravingene.Deriblant finner du fjellmaleriene i Los Velez og den fønisiske landsbyen i Villaricos. Hele denne landsdelens historie kan gjenoppleves gjennom besøk på de ulike historiske steder og bygninger.

Alemerias "kjøkken" er preget av sin Middelhavstilhørighet.Sjømaten er viden kjent fra dette distriktet.Menorca
Menorca är en systerö till Mallorca, men tillåts inte att exploateras i någon större skala. Här på Menorca är det lugnare och en mer fridfull atmosfär än på systerön. Det finns många badvikar med finkornig gyllengul sand. Vattnet är klart och passar bra för den som vill snorkla eller dyka. Menorca är en liten semesterpärla som passar alla som vill njuta av vacker natur och fina badstränder. Vill man ha en aktivare semester så har Menorca många aktiviteter att välja mellan, bland annat kan man hyra cykel eller vandra på någon av de många vackra vandringslederna. Nöjeslivet på Menorca är begränsat.

Avståndet från flygplatsen i Mahón till Cala Galdana är ca 30 km. Att hyra bil är ett bra val, men man ska tänka på att vägnätet är begränsat.


» Läs mer om Menorca

Costa Brava
Costa Brava är det nordöstliga hörnet av den spanska medelhavskusten, med många semesterorter och ett otal fina stränder. Det ligger två flygplatser längs Costa Brava - Barcelona (BCN) och Girona (GRO).

Från Barcelona Airport går det tåg upp mot Blanes där man sedan tar sig vidare till Lloret de Mar, Tossa de Mar och Platja d'aro.


» Läs mer om Costa Brava

Ibiza
Ibiza tillhör Spanien och är kanske mest känt som "partyö", här är det ett omtalat festliv som jetsetare och wannabees gärna deltar i. Många av de människor som samlas här har en öppen och liberal syn på livet, ingenting är konstigt eller annorlunda. De största partystäderna är San Antonia och Ibiza stad, här är det exhibitionism, tempo och show, här vill man synas, och man vill bli sedd. Men Ibiza är mer än bara party. Utanför partystäderna är det betydligt lugnare tempo och åker man till den vackra landsbygden ser man spår av det gamla Ibiza. Man kan ta båtturer till småöarna Isla Verda och Isla Ispardell utanför kusten, besöka småbyarna i inlandet med genuina gränder och torg. När det gäller shopping så är kläder, keramik och smycken prisvärt. Om eller när man har fått nog av "partyön" kan man ta en färja till grannön, Formentera. Denna lilla ö är vacker och lugn med fina kritvita stränder och blågrönt hav.
» Läs mer om Ibiza

Sevilla
Sevilla räknas som den konstnärliga-, kulturella-, och finansiella huvudstaden i södra Spanien. Själva staden har ca 700 000 invånare. På grund av sin belägenhet så är Sevilla en av Europas varmaste städer. I centrum finns en uppsjö av historiska byggander och ett pulserande stadsliv.
» Bilder och karta från Sevilla

Mallorca
I många årtionden har Mallorca varit Europas och framförallt kanske Skandinavernas semesterparadis. Det kanske i huvudsak beror på de långa inbjudande sandstränderna, den goda maten, och det vackra landskapet med många områden som fortfarande är oförstörda, ett Mallorca att verkligen njuta av.

De två mest besökta bukterna är den södra Palmabukten och den nordliga Alcudiabukten. Mer än halva befolkningen bor i den livliga huvudstaden Palma de Mallorca som har en intressant historia, trevliga tapasbarer och bra shopping. Mallorca passar för alla, barnfamiljerna, pensionärerna, paren och de partysugna ungdomarna.

Under vårmånaderna är landskapet fantastiskt grönt och storslaget vackert med ett behagligt klimat, då passar det perfekt att cykla eller vandra. Hyr bil under din vistelse på Mallorca det ger så mycket mervärde åt din semester. Oavsett vilken tid på året du reser så har Mallorca något att erbjuda alla.

Palma Airport ligger ca 9 km utanför Palma Stad, och det går buss.


» Läs mer om Mallorca

Fuerteventura
Fuerteventura är solens och vindarnas ö, här råder det en avslappnad stämning. Med sina tretusen soltimmar per år och ön som ligger närmast Afrika, hittar du ett härligt klimat liknande Florida eller Mexico. Ingen annanstans på Kanarieöarna hittar du lika enorma sanddynor, stränderna är milslånga och breda med vit finkornig sand.

Det kristallklara vattnet ger fina dyk-förutsättningar, och den behagliga vinden är perfekt för windsurfaren. Fuerteventura passar alla, ön erbjuder många olika sportaktiviteter och mer avskilda platser för den som vill komma bort från vardagens stress. Nöjeslivet på Fuerteventura är förhållandevis stillsamt och koncentrerat till och omkring turistorterna.


» Läs mer om Fuerteventura

Costa Dorada
De guldfärgade stränderna sträcker sig från Barcelona och ca 240 km söderut nästan helt utan avbrott. Här finner man flera populära semesterorter, bl a Salou, Cambrils och Sitges. På Costa Dorada kusten är det lätt att ta sig mellan de olika orterna med tåg eller buss. Vill man ha en aktiv semester så finns det golf, ridning och många vattensporter att välja mellan på de flesta orter längs med kusten.
» Läs mer om Costa Dorada

Costa del Sol
Costa del Sol - den spanska solkusten - sträcker sig från Gibraltarklippan till Sierra Nevada bergen, och är känt för de fina stränderna, det behagliga klimatet, bra golfbanor, och ett brett och bra nöjesliv oavsett vilken stad du väljer att bo i på solkusten. Det andalusiska köket är också en upplevelse i sig där olivoljan och vitlöken har en säker plats, likaså de många goda vinerna. Inte så långt bort finns det bra utflyktsmål som Sevilla, Córdoba, Granada, Gibraltar och Málaga. Costa del Sol har många fina golfbanor och många av dessa har en mycket hög internationell klass. Hotellen i området har ofta golfservice. Mellan orterna Fuengirola – Torremolinos – Malaga går det pendeltåg, tåget går inte från Marbella, även bussnätet är välutvecklat.
» Läs mer om Costa del Sol

Barcelona
Barcelona är Kataloniens huvudstad och är idag ett av Europas populäraste resmål. Stadens centrum är Placa Catalunya, och det är här den berömda Ramblan börjar, och sträcker sig ända ner till hamnen. Ramblan har länge varit Barcelonas främsta stråk. Här pågår det ett ständigt skådespel av dansare, "mänskliga statyer", gatumusikanter och komiker. På Barcelonas paradgata Passeiq de Gracia finner man mängder av butiker, många från de kända butikskedjorna, och om man tar sig till de äldre stadsdelarna Barri Gotic, Raval och Ribera finner man många bra butiker men en lite mer "udda" shopping. På många restauranger i Barcelona krävs det bordsreservering inför kvällens middag som börjar något tidigare än i övriga Spanien.

Från Barcelona Airport - BCN går det bussar och tåg in till centrum, och det är ca: 15 km. Från Girona Costa Brava Airport - GRO till Barcelona stad är det ca 80 km.


» Bilder och karta från Barcelona

Teneriffa
Teneriffa är den största av de sju stora Kanarieöarna både vad gäller yta och befolkning. Varje år, reser nästan fem miljoner turister hit och många av dem kommer om och om igen.

Det finns flera skäl till varför många väljer Teneriffa som sitt semestermål. Naturen är unik och varierande, i norr hittar du ett stenigt landskap med små vikar med mörka lavastränder. Detta är också den del som är mest "spanska". Den mellersta delen av Teneriffa har erbjuder stor variation i naturen. Från sandstränderna längs kusten kan du köra igenom bördiga jordbruksmarker och tallskogar. I området runt Spaniens högsta berg, Teide, ser du ut över en platå som bäst kan beskrivas som ett månlandskap. Över detta område reser sig Teide på 3.718 meter. Längs den södra delen av ön planar landskapet ut sig och avslutar med stora och små stränder.

Vill du uppleva mer än sol och strand när du besöker Teneriffa finns det många aktiviteter att välja på. Några tips är att besöka Loro Parque (djurpark) eller en resa till en av de många historiska platser på ön.

Teneriffa har ett behagligt klimat året runt, med ca 300 soldagar per år.


» Läs mer om Teneriffa

Valencia | Costa Blanca | Lanzarote | Costa de la Luz | Madrid | Gran Canaria | | Menorca | Costa Brava | Ibiza | Sevilla | Mallorca | Fuerteventura | Costa Dorada | Costa del Sol | Barcelona | Teneriffa