Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Seychellerna

Topp » Seychellerna

Seychellerna

- Gudomliga stränder, lyxhotell och behagligt klimat

Alla världens oceaniska öar utgörs av korall eller vulkaniska bergarter. Undantaget är ögruppen Seychellerna som är en världens äldsta granit öar. Detta är en plats av legendarisk skönhet där mjuka granittoppar sticker upp som sockertoppar och skapar märkliga formationer. Vit korallsand och turkost hav ramar in öarna och ger liv åt fantastiska stränder.

Seychellene består av 115 öar varav de flesta är obebodda. Huvudön heter Mahe och här ligger också huvudstaden Victoria. Från Mahe kan man flyga (15 min) eller med katamaran (60 min) till den näst största ön Praslin. Att ta båt kostar ungefär hälften av priset jämfört med flyg. Man kan också ta båt från Praslin till paradisön La Digue (30 min). På dessa tre öar hittar man de flesta övernattningsställen på Seychellerna. För den som letar efter riktigt lyxiga resorts finns det Privata öar .

Seychellerna har ett varmt klimat året runt. Det är skönt och varmt i luften och 27 grader i vattnet. Under regnperioden som är mellan maj - september är det också behagligt att vistas här. Seychellerna har rötter i både den engelska och franska kulturen och lokalbefolkning behärskar båda språken.

Tips på aktiviteter man kan göra på Seychellerna:

* Uppleva de äventyrliga stränderna. Seychellerna har några av de bästa stränderna i världen
* Besök Vallee de Mai National Park på Praslin. Parken har en mycket varierad flora och fauna och ett rikt fågelliv
* Hyr en cykel på La Digue och cykla runt ön. Perfekt för en dagstur
* Åk på katamarankryssning och upplev de olika öarna från havet
* Stanna till i huvudstaden Victoria på Mahe. Här hittar du små, lokala marknader, bra uteliv och restauranger.
* Dykning och snorkling är ett absolut måste


Praslin

- Vacker nationalpark, bra hotell och långa, vida stränder

Praslin är den näst största ön i Seychellerna och ett mycket populärt resmål för turister. Många bra och prisvärda hotell ligger på ön och de flesta av dem på en utsökt strand. I själva verket finns det ett stort antal mycket bra stränder på Praslin. Anse Lazio är förmodligen den mest kända, men Volbert Anse och Grand Anse är två andra mycket fina stränder.

Den vackra nationalparken, Vallee de Mai är värt ett besök. Här sjunger färgglada pappegojor och fåglar bland vackra blommor och gigantiska palmer. Den lummiga parken är på UNESCO's världsarvslista.

Från Praslin går det båtar till La Digue och Mahe. Här hittar du dessutom Praslin Airport med tjugotals dagliga avgångar till Mahe. Detta gör Praslin till en perfekt bas för att uppleva alla de tre största öarna i Seychellerna .


» Bilder och karta från Praslin

La Digue

- Vackra stränder, prisvärt boende och perfekt för dagsturer

La Digue Island är förmodligen den ö som flest besökare förknippar med Seychellerna. Den stora anledningen är stranden Anse Source d'Argent som är den mest fotograferade på Seychellerna. Förtrollande granitklippor sticker upp från det kristallklara vattnet och skapar en fantastisk atmosfär. Bländande vita stränder och grönskande landskap gör upplevelsen ännu starkare.

La Digue har även andra intressanta aspekter. Djurlivet på land består av gigantiska sköldpaddor och sällsynta fåglar. I vattnet finns sköldpaddor, rockor och färgglada fiskar. La Digue är ett paradis för dykare och snorklare.

På grund av sin närhet till Praslin och Mahe är La Digue perfekt för dagsutflykter. Det finns många båtar mellan öarna och hyr man en cykel kan man se hela La Digue på några timmar. Många vill stanna på ön och här finns ett stort utbud av prisvärda hotell och enkla pensionat. Först på senare år har ön fått bättre hotell såsom Le Domaine de L'Orangeraie (extern länk)


» Bilder och karta från La Digue

Private Islands

- lyx i paradiset och exklusiva resorts

Seychellerna består av 115 öar och de flesta av de turisterna vistas på öarna Mahe, Praslin och La Digue. Det finns dock ett antal exklusiva och privata öar som erbjuder hotell utöver det vanliga. De flesta av dem når man endast med helikopter eller ett litet plan. Några öar ligger inte långt från Mahe och dit tar man sig med båt.

Hotellpriserna på de privata öar kan vara allt från den övre mellanklass till några av de dyraste i världen. Bird Island och Cerf hör till de mer billigare. Nordön, Fregate Island, Denis Island och Desroches Island hör till de dyraste. De sistnämnda är tillhåll för kändisar och celebriteter från hela världen.


» Bilder från Private Islands

Mahe

- Lummiga landskap, vackra stränder och kanske porten till paradiset

Mahe är den största ön i Seychellerna och nittio procent av den lokala befolkningen bor här. Huvudstaden heter Victoria och den internationella flygplatsen är belägen nordost om ön. Från hamnen i Victoria går båtar ut till de andra öarna. Mahe är mycket lummig och kuperad och den högsta toppen stiger 905 meter över havet. Här ligger flera nationalparker som t.ex. Baie Ternay marina nationalpark och Port Launay Marine National Park.

Många hänvisar till Praslin och La Digue när man talar om exotiska stränder på Seychellerna, men även Mahe erbjuder fantastiska stränder. Anse Soleil och Beau Vallon Beach är ett exempel på några av dessa. Mahe erbjuder allt från enkla pensionat till exklusiva resorts. Prisnivån på hotell och mat är något lägre i Mahe om man jämför med Praslin, La Digue och privata öar


» Bilder och karta från Mahe

Praslin | La Digue | Private Islands | Mahe