Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Azorerna

Topp » Portugal » Azorerna

Azorerna
Denna ögrupp mitt i Atlanten mellan Lissabon och Nordamerika, består av totalt nio magiska vulkanöar. Här går livet i harmoni med naturen, och de vackra öarna med en unik flora är omgivna av det ljumna Atlantvattnet. Azorerna är fortfarande oexploaterat och turismen är reglerad till ett visst antal besökare per år. När man reser till Azorerna är det först och främst för den storslagna naturen, naturupplevelserna och de spännande utfärderna. Hyrbil rekommenderas, och förbokade utfärder.

Huvudön är Sao Miguel, med huvudstaden Ponta Delgada. På Sao Miguel erbjuds det mängder av sevärdheter och upplevelser, allt från vacker blomsterprakt till val- och delfinsafari. Hela ön är som en stor välskött botanisk trädgård. I Ponta Delgarda finns ett stort utbud av restauranger och ett trivsamt utbud av musik/dans barer. Stränder och naturliga havsbassänger ligger främst längs med sydkusten, och det finns flera möjligheter till bad i varmvattenkällor.

Terceira, är Azorernas tredje största ö och det tar ca 40 minuter att ta sig hit med flyg från huvudön Sao Miguel. Här är det lika frodigt och grönt som på de andra öarna i arkipelagen, med starka naturupplevelser. När man tar sig runt på Terceira i de bildsköna omgivningarna ser man herrgårdsliknande villor, vackra hus, välvårdade trädgårdar.

Huvudstaden på Terceira är Angra do Heroismo, som är enastående vacker och trivsam. Här är den goda matkulturen omtalad och välrenommerad, och det finns ett stort utbud av restauranger. Havsbad är möjligt från badstegar, och det finns naturliga och konstruerade havsbassänger. Det finns inte så bra och fina sandstränder på Terceira.

Kart Azorerna

Sao Miguel
Sao Miguel är Azorernas huvudö och erbjuder en uppsjö av sevärdheter, utflyktsmål och fascinerande upplevelser som vulkansjöar, puttrande vulkaner och romantiska botaniska trädgårdar.
» Läs mer om Sao Miguel

Sao Miguel