Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Algarve

Topp » Portugal » Algarve

Algarve
Här i södra Portugal vid Algarvekusten finns det något för varje smak, lugn och ro eller om man söker ett häftigt nattliv. Kusten kantas av många breda och finkorniga sandstränder, och de flesta är barnvänliga, med inslag av dramatiska klippor.

Flygplatsen i Faro ligger ca 5 km utanför centrum. EVA busslinje går utanför terminalen in till Faro centrum, det tar ca 20-25 min.

Kart Algarve

Stemningsvideo over fantastiske muligheter i Algarve(engelsk)

Lagos og Salema(engelsk)


Praia da Rocha
Praia da Rocha, är mest känd för sin fina breda sandstrand med sandstensklippor och grottor. Nöjeslivet i Praia da Rocha är varierat med kasino, internationella restauranger, och diskotek. Längs med strand promenaden finns det många restaurenger och barer med en levande atmosfär.
» Läs mer om Praia da Rocha

Vilamoura
Detta är ett resmål av hög klass, här trängs lyxbåtarna i en av Portugals största marinor. Det finns en välskött och fin sandstrand, många bra restauranger och ett livligt uteliv. Vilamoura passar bra för golfare, här ligger många av Portugals bästa golfbanor. Andra aktiviteter i området är ridning, segling, och djuphavsfiske.
» Läs mer om Vilamoura

Quarteria
Quarteria är en liten fiskeby med gångavstånd från Vilamoura.
» Läs mer om Quarteria

Carvoeiro
Den gamla fiskebyn Carvoeiro har klarat av att bevara och kombinera charmen från gamla tider med de nya kraven på en modern turistort. Här finns fantasktiska stränder, golfbanor, bra resturanger och ett varierat uteliv.
» Läs mer om Carvoeiro

Albufeira
Albufeira har en genuin atmosfär med ett sprudlande nattliv med hög puls, bl a så finns det en lång restaurang och bargata "the Strip". I den gamla stadsdelen finns det smala gränder med vitkalkade stenhus som påminner om att Albufeira från början var en liten fiskeby.
» Läs mer om Albufeira

Faro
Faro är regionhuvudstad iAlgarve, och staden har ca 60 000 invånare. Staden har en charmerande gammalstadskärna, ett universitetm hamn, järnvägsstation och marina. Strax utanför stadskärnan ligger det stora shoppingcentrat Jumbo, men ett stort urval.

Det är ca 5 km till stranden. Den är 6 km lång och har en fin vit sand. Här är det utmärkt med surfing eller annan vattensport, här finns det även ett bra utbud av restauranger och andra aktiviteter.

Flygplatsen ligger ca 4 km väster om staden.


» Läs mer om Faro

Lagos
Lagos är en spännande blandning av det nya och det gamla Portugal. Ett fort från 1700-talet och fallfärdiga murar vaktar inseglingen till hamnen. Staden har klassiska blomdekorerade kvarter, vitkalkade byggnader och en tjusig marina. För solbadare finns det en rad bortglömda badbukter att välja mellan.
» Läs mer om Lagos

Monte Gordo
Bara 3 km från spanska gränsen ligger denna charmerande by. Det pågår utbyggnad, men Monte Gordo har ännu inte invaderats av massturismen. Lokala fiskare tar in sin fångst som de gjort i alla tider. Monte Gordo ligger lite mer tillbakadraget från den öppna Atlanten än de andra byarna på Algarvekusten, därför är badtemperaturen den bästa i hela Portugal. Samtidigt kan lufttemperaturen bli i det varmaste lagret mitt på sommaren. Den 18 km långa stranden är långgrund och barnvänlig. Monte Gordo har ett bra utbud av restauranger, men är definitivt inte för den som söker party.
» Läs mer om Monte Gordo

Alvor
Alvor har bevarat sin portugisiska charm, här är tempot lugnare med några barer och många trevliga uteserveringar. Den barnvänliga sandstranden är långgrund och det finns flera vattensporter att välja bland.
» Läs mer om Alvor

Praia da Rocha | Vilamoura | Quarteria | Carvoeiro | Albufeira | Faro | Lagos | Monte Gordo | Alvor |