Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Polen

Topp » Polen

Polen
Polen är ett av våra närmsta grannländer, men är för många fortfarande oupptäckt. När man reser till Polen finns det mycket att se och göra, allt från kultur och shopping till skidåkning och hästsport. Besök gärna någon av de många kurorterna, där det finns fina SPA-anläggningar. Längs med Östersjökusten sträcker sig långa vita sandstränder och små gemytliga orter. Här kan man unna sig det lilla extra utan att göra stora hål i reskassan. Man serveras vällagad och god mat, och boendet är av hög klass. Polens huvudstad är Warszawa.
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
(SE)
Yahoo Weather (EN)
Kart Polen

Warszawa
Warszawa är Polens huvudstad. Under andra världskriget drabbades Warszawa hårt, men nu är allt i stort sett helt återställt. Många tänker på Warszawa som en grå och disig stad med människor som köar utanför matbutikerna. Men allt det där är historia nu. Vår tids Warszawa är en sprudlande, modern, nyskapande och vacker storstad. I den gamla staden ligger det många små torg och smala gränder. Staden är full av caféer, restauranger och barer. Nattlivet i Warszawa är intensivt och pulserande.

Kommunikationen i Warszawa fungerar bra, det enklaste och mest bekväma är Metro.

Warszawas flygplats, Warsaw Frederic Chopin Airport (WAW) ligger ca 10 km utanför staden, och det tar ca 30 min med buss.


» Läs mer om Warszawa

Krakow
Krakow ligger i södra Polen och var huvudstad till början av 1600 - talet. Under andra världskriget klarade sig Krakow undan förstörelse och är en välbevarad charmig gammal kulturskatt från medeltiden. Krakow finns med på UNESCO:s lista över världsarv. I Krakow är det ett rikt studentliv, här ligger universitet och flera högskolor. Studentlivet har präglat nöjeslivet som är intensivt. Utanför Krakow ligger Auschwitz-Birkenau som är obehagliga koncentrationsläger som fortfarande gör sår i själen.

Krakow-Balice International Airport (KRK) ligger ca 11 km utanför staden, och det tar ca 30 min med buss.


» Läs mer om Krakow

Gdansk
Gdansk grundades år 1225, och var en av de rikaste och viktigaste städerna i Hansaförbundet. Gdansk är en levande kuststad med ett trevligt hamnområde, vackra långa sandstränder och en charmerande gammal stadskärna. Här blandas ett sprudlande vardagsliv med en avslappnad turism. Kvällslivet har mycket att erbjuda allt från musikbarer och jazzklubbar till pulserande nattklubbar som stänger fram på morgonkvisten. Shoppingen i Gdansk är bra och prisnivån är fortfarande relativt låg. Det finns flera shoppingcentra och mängder av mysiga butiker som säljer hantverk, delikatesser och bärnsten.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca 14 km utanför Gdansk och det går buss.


» Läs mer om Gdansk

Warszawa | Krakow | Gdansk