Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Österrike

Topp » Österrike

Österrike
Ligger vackert i Alperna, inbäddat i storslagen natur. Det är enkelt att ta sig till Alperna med flyg, tåg eller egen bil och inkvarteringen är på hotell eller på familjedrivna pensioner. Klassificeringen av hotell och pensioner håller en kvalitativt hög nivå som kontrolleras med jämna mellanrum. Österrike erbjuder en högklassig skidåkning och en oförglömlig afterski.
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Austria Info (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Österrike


Jul i Østerrike


Saalbach
Den genuina skidorten Saalbach ligger på 1003 möh, och den högsta åkhöjden är 2096 meter. Byn är ganska liten så man har nära till allt, men detta gäller inte skidområdet, utan det är Österrikes största sammanhängande liftsystem med mycket bra och varierad skidåkning. Här finns det en total pistlängd på 200 km, över 50 liftar, de röda pisterna är ca 40, och de blå pisterna är ca 60 stycken. Efter en dag i backen väntar en dundrande after ski med pjäxdans och glühwein på något av de många ställena, ett av de populäraste är Hinterhag Alm.

Saalbach är barnvänligt och det finns massor av aktiviteter för de minsta. Boendestandarden är hög, och de som en gång har varit i Saalbach återvänder ofta hit år efter år.Badgastein
Utan tvekan är Badgastein en av Österrikes populäraste skidorter och kanske den mest snösäkra. Åkningen passar både den avancerade och den mer oerfarne skidåkaren, och man har möjlighet att åka i fyra olika områden på samma liftkort. Den längsta pisten är på 13 km, och det finns över 50 liftar att välja bland. Själva byn ligger på 1100 möh och den högsta åkhöjden är på 2700 m. Badgastein erbjuder bra skidåkning, mycket bra after ski och uteliv, och inte minst en mycket vacker by med vackra sekelskifteshus, vattenfall och gamla träbroar. Från början var Badgastein en bad- och kurort känd för sina varma thermalkällor, men än idag badar man i de varma källorna med 35 gradigt vatten, en härlig känsla när snön faller...

Ett välkänt och omtalat hotell i Badgastein och i hela Österrike är Hotel Salzburger Hof, här bor man högklassigt mitt i byn och bara 150 m från liften, Stubnerkogelliften.


» Bilder och karta från Badgastein

St Anton
St Anton är Österrikes mest populära och besökta skidort. Detta kan bero på det stora skidområdet med många bra backar för en bred publik, och sen är det bra tryck på after skin.
» Bilder och karta från St Anton

Schladming
En klassisk österrikisk skidort som ligger 745 möh i en vacker dal. Bytorget är från 1700-talet och har en pittoresk charm. Schladming har mycket aktiviteter att erbjuda, bland annat finns det kvällsskidåkning vilket förlänger dagarna och man får ut ännu mer av sin vistelse, det finns även rodel och isklättring. Den högsta åkhöjden är 2700 m och liftsystemet består av mer än 80 liftar. Skidområdet passar den medelgoda åkaren och är perfekt för snowboardåkaren. Vill man prova på glaciäråkning kan man göra det på Dachstein Gletscher, på den norra delen av dalen. På restaurang Schwalbenbräu har de ett eget bryggeri, och den bästa after skin finns på Hotel Steyerischer Hof.

Saalbach | Badgastein | St Anton | Schladming