Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Riviera Maya

Topp » Mexiko » Riviera Maya

Riviera Maya
Längs med kusten Riviera Maya ligger det flera fina badorter. Här möts du av många kulinariska upplevelser, glada färgrika människor, kryddstark mat, trumpetare, turkost vatten och vita sandstränder. Badorter och städer längs med kusten är bland annat, Playa del Carmen, Playa Paraiso, Puerto Aventuras, Tulúm och metropolen Cancún. Det finns många utflykter man kan göra i området, simma med delfiner, båtracing i Cancún, besöka Mayaindianerna, eller gamla Mayastaden Chichén Itzá.

Cancun

Drömstränder, kulturarv og härligt klimat

Cancun är östkustens största stad. Det är en stor och livlig stad med mängder av aktiviteter av alla slag. Här finns shoppingcenter, restauranger och enorma hotellkomplex.

I Cancun råder en mer internationell atmosfär. I de mexikanska kvarteren är det mer avslappnat. Längs med kusten finns det fantastiska stränder med fin vit sand.

Från Cancun går det många båtutflykter till bland annat Isla Mujeres, Cozumel och till den lilla charmga ön Isla Contoy. Den sistnämnda är endast öppen för dagsbesök, båtresan dit är ganska lång, men väldigt vacker.


» Bilder från Cancun

Playa del Carmen

- Pudervita stränder, dykparadis och avkoppling på riviera Maya

Playa del Carmen ligger ca 55 km söder om flygplatsen i Cancún.

Området är känt för sin fantastiska, långa och fina sandstrand med den karibiska, svala sanden i kontrast till det turkosa vattnet. Här på stranden är det full aktivitet på dagen och när solen går ner fylls kaféer och barerna snabbt med folk.

Dykmöjligheterna är oändliga, och utflykter till närliggande öar som Isla Mujeres och Cozumel erbjuder många, fina upplevelser.

Det är utanför detta område som Great Mayan Reef, världens näst längsta korallrev ligger och det största i Mexiko. Om du dyker här, kan du ha chans att möta den majestätiska valhajen.

Söder om Playa del Carmen ligger nöjes- och djurparken Xcaret, med många spännande djur och upplevelser.

En resa till staden Cancún i norr kan också vara trevligt. Här är det livligt både dag och natt, och dessutom bra shopping!


» Bilder från Playa del Carmen

Cancun | Playa del Carmen