Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Marocko

Topp » Marocko

Marocko

- mytomspunnet, mystiskt och färgsprakande

Marocko ligger i Afrikas nordvästra hörn och landet är en salig blandning av höga berg, långa, mjuka stränder,öken, basarer, en intressant orientalisk kultur och spännande upplevelser. Norwegian flyger till badorterna Agadir och exotiska Marrakech Marocko är en säker soldestination och har ett behagligt klimat även under våra vintermånader.

Det marockanska köket är en fröjd för både för öga och smaksinne. Den franska kolonialtiden har satt sina spår och du hittar caféer och restauranger överallt. Man kan njuta av både god mat och dryck till mycket vänliga marockanska priser. I Marocko är det roligt att handla, du hittar smycken, lädervaror, mattor, konsthantverk och keramik.

Marocko passar alla som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter, god mat och shopping. Tänk på att under fastan, Ramadan, ändras öppettider i affärer och banker.

Wikipedia (SE)
Yahoo Weather (EN)
Morocco.com (EN)
Kart Marocko

Marrakech

- Färgsprakande souker, mytomspunnen historia och imponerande byggnader

Detta är en orientalisk och exotisk sagostad med en sägenomspunnen historia som hämtad ur Tusen och en natt. Marrakech är ett kaleidoskop av fäger och innanför den rosa muren sträcker medinan ut sig med intensiva kryddofter, ormtjusare, magdansöser och försäljare i en härlig blandning. I fjärran ligger de majestätiska Atlasbergen och två timmar nordost Agadir.

Staden är indelad i två områden.Ville Nouvelle som är en mordernare stadsdel med breda och rena gator, fashionabla restauranger och nya köpcentrum. Kontrasten mot den gamla stadsdelen, Medinan är slående. Med sina labyrinter av basarer och gator känns det som att färdas flera hundra år tillbaka i tiden. Det är en sann upplevelse att besöka torget Djema-el-Fna om kvällen då det förvandlas till en stor utomhus-restaurang. Barer och diskotek finns på de större hotellen.

Tips på aktiviteter man kan göra i Marrakech:

* Känn dig som Aladin och bo i en Riad. Gamla och öppna hus med innegård som idag är hotell eller pensionat
* Besök någon av byarna i Atlasbergen (Asni, Amizmiz)
* Shopping i någon av stadens många basarer. Kryddor, skor, kashmir, krukor, lampor och mycket annat spännande
* Besök de välbevarade Saadian Tombs som härstammar från Sultan Ahmad al-Mansur från slutet av 1500-talet
* Koutoubia Mosken är ett landmärke i Marrakech och om kvällen lyser mosken över staden.
* Yves Saint Laurents Majorelle Gardens är en fantastisk park med olika växter, blommor, kaktusar och museum av islamsk konst.
* Bo på berömda Nikki Beach


» Läs mer om Marrakech

Essaouria
Essaouria är en gammal charmig stad med anor från sjörövartiden, då var Essaouria en av de viktigaste pirathamnarna. Idag är Essaouria, "den vita staden", en sol och bad stad med vackra stränder och med ett intressant marknadsliv. I den gamla stadskärnan ligger medinan som har anor från 1700-talet. Stranden är långgrund med finkornig sand, och det finns flera olika vattensporter att välja mellan. Nattlivet är förhållandevis lugnt, men det finns en del barer inne i medinan och längs med strandpromenaden.
» Läs mer om Essaouria

Agadir

- Omgiven av Saharaöknen och milslång sandstrand.

Agadir ligger vid Atlanten och är idag den största badorten i Marocko Här vandrar du längs den långa strandpromenaden som sjuder av liv både dag och natt. Mysiga basarer och shoppingkvarter väntar för att inte glömma de många trevliga uteserveringar och restauranger som serverar fantastisk fisk och skaldjur. Strax utanför Agadir finns det flera fina golfbanor. Här är det behaglig temperatur hela året mellan 20 - 30 grader.

Agadir är inte en stad i traditionell bemärkelse utan mer modern med sina europeiska caféer och tjusiga hotell. I de otaliga basarerna får man dock en känsla av att det faktiskt är Marocko man besöker. Något man inte får missa är Kashab Fort som ligger på en kulle ovanför staden.

Andra tips på saker att göra i Agadir:

* Besöka Souk Lhed, den största marknaden i Marocko
* Agadir har ett stort urval av vattensporter, speciellt surfing är populärt
* Agadir har flera bra golfbanor i närheten av staden
* Dagstur till Marrakech, ligger endast 3 timmar från Agadir (bäst är att övernatta en natt)
* Besöka Souss-Massa River National Park 40 km utanför Agadir
* Rid på kamel vid Kasbah Fort


» Läs mer om Agadir

Marrakech | Essaouria | Agadir