Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Splitområdet

Topp » Kroatien » Splitområdet

Splitområdet
Splitkusten i Adriatiska havet består av många stora och små öar, och de flesta har båtförbindelse med varandra. Split är centrum i regionen och Kroatiens näst största stad - en blandning av modern storstad och gamla romerska byggnadsverk. Kart Splitområdet

Split


Split
Detta är Kroatiens näst största stad. Här finner man både imponerande arkeoloiogiska sevärdheter och fina stränder. Split har ett stort urval av restaurnager i alla kategorier.
» Bilder och karta från Split

Baska Voda
Detta är en av de äldsta och mest besökta badorterna på Makarska Rivieran, ca 9,5 km nordväst om Makarska. Här finner du en 2 km lång strand med "blue flag", strandpromenaden erbjuder ett stort urval av caféer och restauranger. I området är det goda kommunikationer till närliggande byar.
» Bilder från Baska Voda


Drømmer du om et feriested omkranset av fjellkjeder og kilometervis med vakre strender og krystallklart vann? Da kan du trygt legge ferien til Brela.Brela er det nordligste punktet for den seks mil lange Makarskakysten, også kalt Makarska Riviera.

Småbyene Brela og Baska Voda ligger side om side og er i ferd med å vokse seg sammen. Det tar deg ca 30 minutter å gå mellom de to småbyene. Brela er den minste av disse to byene, men har noen av verdens flotteste strender. Her ligger hvite sandstrender med krystallklart blått vann. Strendene omkranses av nydelige pinjetrær.

Er du ute etter en aktiv ferie kan du ta deg sykkelturer i nydlige omgivelser langs kysten.Det er utleie av både sykler og biler i Baska Voda.Fra Baska Voda kan du også bli med på turer til øyene Brac og Hvar. Dessuten er det muligheter for fisketurer,rafting og fjellturer.

I sommersesongen er det et yrende liv her med et godt utvalg av restauranter og kafeer. På denne tida arrangeres det også flere festivaler.

Det tar ca 1 time å kjøre sørover til Brela fra flyplassen utenfor Split .


» Bilder och karta från

Makarska
Makarska är en liten stad med ett härligt folkliv. Här finns det många butiker, cafeér, restauranger och barer. Hamnen i Makarska är betydelsefull för turismen i området och det går flera båtturer ut i skärgården härifrån. I Makarska finns det en lång klapperstenstrand som är välskött och där kan man ta svalkande bad i det kristallklara vattnet.
» Bilder och karta från Makarska


Omis i Kroatia er en sentral og dalmatisk liten by og havnen ligger mellom byene Split og Makarska. I dag er byen sentrum av Omis Riviera, en av de vakreste områdene av Adriaterhavskysten . Beliggende i hjertet av Dalmatia , med en ekte middelhavs ånd og mangfold tilbyr Omis Riviera alt du trenger for en uforglemmelig ferie i Kroatia. Du finner gode overnattingsmulgheter til bra priser i Omis og Omis Riviera. , alt fra hotell, små og store leiligheter og hus. Omni er fylt med restauranter, vinkjellere og kaffebarer. Mange strender, bukter, rik vegetasjon , frisk luft og krystallblått hav gjør Omis Riviera til det perfekte stedet å slappe av. Men passer også bra for de som foretrekker en aktiv ferie med rafting på Cetina elven, klatring, dykking, trekking og windsurfing. Dette er bare noen av aktivitetene som Omis Riviera har å tilby. Byene Split og Salona er bare en halv times kjøring fra Omis.
» Bilder och karta från

Kastel Stari
Här är det fina vita stränder, och nära till Split och flygplatsen.
» Bilder från Kastel Stari

Hvar
Hvar som är en ö har länge varit ett populärt resmål och många nöjda och återkommande gäster. Liksom övriga Kroatien så omges även Hvar av kristallklart vatten och vacker frodig natur. stränderna är av klappersten och man badar även från klippor och badtrappor. Vill man ta en utflykt så är det en upplevelse att ta en båttur ut i skärgården. Under sommarmånaderna så är det ett högt tempo på nattlivet, med många konserter och uppträdanden. Det finns mycket att upptäcka på Hvar, och bra möjligheter till dykning, surfing och segling i den vackra skärgården.

För att komma till ön Hvar är det en båtresa på ca 1,5 timma, och båtarna avgår från hamnen i Split, och ankommer till Stari Grad. Buss från flygplatsen tar ca 30-45 minuter.


» Läs mer om Hvar

Brac
Brac är en ö, och en av de största som ligger i den Kroatiska arkipelagen. Den vackra naturen präglar ön, och det produceras mycket bland annat finns här vinodlingar, olivlundar och citrusodlingar.

Till Brac finns det transfer med båt mellan Split och Supetar.


» Läs mer om Brac

Trogir
Trogir ligger i centrala Dalmatien, och räknas till en av de vackraste orterna längs med den adriatiska kusten. Trogir är en stad byggd på en egen ö. Broar förbinder Trogir med fastlandet och den närliggande större ön Ciovo. Längs med strandpromenaden Riva så är det ett myller av liv under sommarmånaderna. Här finns det många bra restauranger som serverar fisk och skaldjur.
» Bilder från Trogir

Podgora
I den lilla staden Podgora är det fullt av liv och rörelse. Här blandas strandliv med stadsliv och längs med den fina strandpromenaden ligger det många små mysiga cafeér och restauranger. Stranden i Podgora är välsköt som på så mpnga andra platser i Kroatien, och den består av klappersten.
» Bilder och karta från Podgora

Gradac
Gradac är den näst största orten på Makarska Rivieran, ca 40 km söder om Makarska. Här finner dey en av de vackraste och längsta stränderna på hela den adriatiska kusten. En bred strandpromenad kantad av palmer, sträcker sig längs med bukten. Här är det ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer.
» Bilder från Gradac

Tucepi
Tucepi ligger på den Makarska Rivieran och är en liten ort med en härlig stranspromenad med många trevliga restauranger. I och runt Tucepi är går det utmärkt att vandra eller hyra cykel och ta sig runt på egen hand i det vackra landskapet. Stranden är av klappersten.
» Bilder och karta från Tucepi

Vodice
Vodice är ursprungligen en gammal landsby som livnärde sig på fiske, men har idag utvecklat sig till att bli ett populär, livlig och charmerande resmål. Längs med hamnpromenaden finner du små trottoarserveringar, restauranger, butiker, dalmatinska vinkällare och fiskebåtar. I regionen finns det vackra naturområden med fina stränder och vikar med klippor. Skärgården utanför bjuder på intressanta natur- och kulturupplevelser.
» Bilder från Vodice

Split | Baska Voda | | Makarska | | Kastel Stari | Hvar | Brac | Trogir | Podgora | Gradac | Tucepi | Vodice