Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Kroatien

Topp » Kroatien

Kroatien
Kroatien har de senaste åren blivit ett mycket populärt resmål och det är lätt att förstå. Här är det vacker natur, kristallklart vatten, pittoreska byar, gästvänliga människor, god mat och låga priser. I Kroatien finns det något som passar alla smaker oavsett om man är gammal eller ung. Härliga vandringar, trevliga barer, vattensporter, vingårdar och många fina båtutflykter i det Adriatiska havet. Detta är något av det Kroatien har att erbjuda den som väljer att resa hit. Efter de tragiska krigen i det forna Jugoslavien så blomstrar återigen Kroatien, kanske är det ännu vackrare än tidigare?
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Croatian National Tourist Board (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Kroatien


Plitvice Lakes National Park

Dykning

Fiske

Aktiviteter


Dubrovnik kusten
Dubrovnik blir ofta omtalat som "Adriatiska havets pärla" och staden var länge en självständig stat på medeltiden. Man kommer inte längre söderut i Kroatien. Klimatet är varmt och gott och de närliggande områdena har perfekta badmöjligheter.
» Läs mer om Dubrovnik kusten

Pulakusten
Pulakusten och halvön Istria ligger längst upp i Adriatiska havet, en kort båttur utanför Venedig. Städerna här bär på en rik historia och området har varit under romerskt och venezianskt styre. Med ett stort utbud av kultur och goda badmöjligheter har området blivit ett populärt semestermål.
» Läs mer om Pulakusten

Splitkusten
Splitkusten i Adriatiska havet består av många stora och små öar, och de flesta har båtförbindelse med varandra. Split är centrum i regionen och Kroatiens näst största stad - en blandning av modern storstad och gamla romerska byggnadsverk.
» Läs mer om Splitkusten

Dubrovnik kusten | Pulakusten | Splitkusten