Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Toscana

Topp » Italien » Toscana

Toscana
Det vackra landskapet i Toscana är världskänt, och så även köket.

Litt historie om de første Toscanerne

Italiensk mat og delikatesser

Gården Dolce Vita


Tirrenia
Tirrenia ligger vid kusten, utanför Pisa, och är ursprungligen en fiskeby. Numera är detta en livlig badort med ett rikt utbud av barer och diskotek. Staden är speciellt populärt bland unga Italienare.
» Bilder och karta från Tirrenia

Monterosso Al Mare
Detta är en av de "fem landsbyarna(cinque terre) längs Toscanas kust. Monterosso Al Mare har ca 1500 invånare. Den stora sandstranden är mycket populär, både bland turister och lokalbefolkningen.
» Bilder och karta från Monterosso Al Mare

Pisa
Pisa är en liten behaglig stad i Toscana och kanske mest känt för det lutande tornet och den vackra domkyrkan. Men det finns många vackra restaurerade hus, och flera konst- och arkitektur sevärdheter. Här finns ett bra utbud av restauranger och butiker. Staden har ca 100000 invånare.
» Bilder och karta från Pisa

Montepulciano
Montepulciano ligger högt på bergsryggen av Monte Poliziano i Sienne provinsen, och räknas som en av de vackraste i hela Toscana. Huvudgatan i Montepulciano är 11 km, den sträcker sig från Piazza Grande till Porta al Prato.
» Bilder och karta från Montepulciano

Siena
Siena anses av många vara en av de allra vackraste byarna i Toscana och tillhöra det "klassiska" Toscana. Sienas medeltida centrum är otroligt vackert med smala gränder och vackra hus. I provinsen ligger det många sevärdheter, och flera kända vindistrikt.
» Bilder och karta från Siena

Florens
Florens ligger i Toscana och är en av Italiens vackraste städer, med mängder av trånga slingrade gränder som tar dig mellan torgen, och man kan känna den historiska atmosfären. Här är det bedårande vackert, med fantastiska husfasader och en enorm arkitektur från medeltiden. Florens har ett mycket stort utbud av gallerier, museer och andra sevärdheter.

Shoppingbegärert kan enkelt stillas av alla butiker med skinnvaror, så som skor, jackor och väskor, i alla prisklasser. Vill man fynda så finns det flera markander och outlet butiker utanför Florens stad. På någon av Florens restauranger eller trattorior är det enkelt att äta och dricka gott.

Om man väljer att hyra bil så har man stora möjligheter att få upptäcka ett fantastiskt landskap.

Florense flygplats ligger ca 5 km utanför staden, och till Pisa är det ca 80 km.


» Bilder och karta från Florens

Tirrenia | Monterosso Al Mare | Pisa | Montepulciano | Siena | Florens