Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Sicilien

Topp » Italien » Sicilien

Sicilien
Medelhavets största ö, med ca 5 miljoner invånare. Norra ön är kuperad, de största bergområdena ligger i nordväst, med vulkanen Etnas topp på 2326 möh. Södra Sicilien är mer flack, med halvmåneformade stränder. Sicilien har ett typiskt medelhavsklimat med varma torra somrar, och milda lite fuktigare vintrar. Kart Sicilien

Catania
Catania ligger på Siciliens östkust och är en livlig historisk stad med sprudlande gator och torg, och många minnesmärken från romartiden. Siluetten av vulkanen Etna tonar upp sig bakom staden, och vill man ta sig runt på egen hand så är Catania en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka Sicilien.

Catania har Italiens tredje största flygplats, Fontanarossa Airport (CTA) som ligger ca. 6 km sydväst om staden. Det går bussar till/från flygplatsen, det finns även taxi.


» Läs mer om Catania

Giardini Naxos
Detta är en vacker badort i ett vackert område av Sicilien. Här finns det ett bra utbud av vattensporter, restauranger.
» Läs mer om Giardini Naxos

Brolo
En lugn och fridfull plats med Siciliansk charm och fina stränder.
» Läs mer om Brolo

Trabia
Trabia är en liten stad på nordkusten, ca 33 km öster om Palermo.
» Läs mer om Trabia

Trapani
Trapani ligger på västra Sicilien, med ca 70000 invånare. Staden har vackra böljande och bördiga omgivningar. Här växer det vild kapris och det odlas oliver och olika citrusfrukter. Berget Erice reser sig i öster, och stranden ligger mitt i staden.

Trapani har utsökta väderförhållanden tack vare havsbrisen som gör att det sällan blir tryckande värme. Som i övriga Italien så erbjuds det fantastisk god mat och goda viner.

Väster om Trapani ligger berget Cofano, vilket är ett naturreservat där det finns ett par vandringsleder. Strax utanför Trapani, i Saline utvinns det bordssalt enligt urgamla metoder.


» Läs mer om Trapani

Cefalu
Cefalu har ligger fantastiskt vackert vid en spektakulär bergformation. Här finner du en fin strand, och ett bra utbud av mysiga restauranger, caféer och butiker.
» Läs mer om Cefalu

Taormina
Det sägs att Taormina är Siciliens äldsta turiststad. Själva staden ligger högt på en klippa, och det går en linbana ner till stranden.
» Läs mer om Taormina

Palermo
Palermo är Siciliens huvudstad, och med över 700 000 invånare är det Italiens femte största stad. Palermo har ett historiskt centrum, med mycket vacker arkitektur, kyrkor, katedraler, marknader och restauranger. Den beryktade maffian på Sicilien var vida känd, men dess makt tycks numera vara bruten.
» Läs mer om Palermo

Catania | Giardini Naxos | Brolo | Trabia | Trapani | Cefalu | Taormina | Palermo