Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Sardinien

Topp » Italien » Sardinien

Sardinien
Sardinien är Medelhavets näst största ö och har ca 1,7 miljoner invånare. Största delen av ön är kuperad och bergig, med några lägre platåer längs med kusterna. Sardinien saknar stora motorvägar, men det finns tåg och bussförbindelser. Kart SardinienOlbia
Olbia är den viktigaste hamnstaden på Sardinien, och har ca 51000 invånare. Staden ligger längst in i en smal bukt. Längs kusten utanför ligger några mindre badorter med fina stränder.
» Läs mer om Olbia

Stintino
Stintino är en liten charmerande fiskeby. Strax utanför byn Pelosa-havet, ett långgrundt område med fantastiska stränder och turkost vatten.
» Läs mer om Stintino

Alghero
Alghero är en mysig liten turistort med smågator, affärer och närhet till hav och strand. Stranden är bred med ljus sand och ett stort utbud av vattensporter. Här finns ett av Europas bästa dykvatten. Staden har ca 42000 invånare.
» Läs mer om Alghero

Pula
Detta är en charmerande landsby med smala gator en halvtimmes körning vest om Cagliari. Pula har några av de finaste stränderna på Sardinien.
» Läs mer om Pula

Cagliari
Cagliari är Sardiniens huvudstad, och ligger på södra ön. Den medeltida stadsdelen Castello, slottet, ligger på en höjd, med en fantastisk utsikt över bukten. Här finns murar, vakttorn, torg, trånga gränder och utsiktsplatser. Stranden Poetto är nästan 13 km lång och är bland annat populär bland surfare. Längs med stranden ligger det flera barer, restauranger och några nattklubbar.
» Läs mer om Cagliari

Isola Rossa
Detta är en liten fiskeby på nordkusten av Sardinien. I området finns det flera fina långa sandstränder.
» Läs mer om Isola Rossa

Olbia | Stintino | Alghero | Pula | Cagliari | Isola Rossa