Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Italien

Topp » Italien

Italien
Har något för de flesta av oss, god mat och fina viner, fotboll, sol och bad, bra skidåkning, och massor av kultur med många av världens främsta sevärdheter. Vid Adriatiska kusten sträcker sig flera härliga, breda stränder och här finns bl a de välkända klassiska badorterna Rimini och Riccione. Här vid denna kust ligger fantastiska Venedig med Marcusplatsen, Rialtobron och Suckarnas bro som går mellan Dodge Palatset och fängelset. I Rom sprudlar det av liv och intensitet. Här finns ett otroligt utbud av allt från mode, gallerier, mysiga caféer till historiska monument.

Söker man sig till Italien för skidåkning så blir man inte besviken. Här är det breda pister, och tusentals kilometer pist, och många bra skidorter att välja på, bl a Cortina, Cervinia, och Courmayeur.

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Italian Tourism (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Italien

Jul i Italia

Høylandsbyene


Romkusten
Terracina ligger ca 100 km från Rom och 120 km från Neapel. Från flygplatsen Ciampino (CIA) i Rom är det ca 90 km till Terracina.
» Läs mer om Romkusten

Venedig
En av världens mest romantiska och vackraste städer. Fantastiska gamla slitna byggnader, museer och inte minst de slingrande kanalerna gör att Venedig är värt ett besök. Venedig är helt fritt från biltrafik och man tar sig mellan stadens olika sevärdheter med båt-taxi eller gondol, vilket är ett något lyxigare och mer kostsamt alternativ, på de trånga kanalerna. Staden är byggd på 117 öar, och har över 40 km kanaler. Canal Grande är den största och den mest kända kanalen som går rakt igenom centrala Venedig, över denna kanal går den välkända Rialtobron. På Piazza San Marco (Markusplatsen)finns det många restauranger, caféer och duvor.
» Läs mer om Venedig

Trieste
Trieste
» Läs mer om Trieste

Toscana
Det vackra landskapet i Toscana är världskänt, och så även köket.
» Läs mer om Toscana

Bologna
Bologna ligger sydöst om Milano och nordväst om Rimini, och är även huvudstad i provinsen med samma namn. Bologna är en av Italiens äldsta städer med många spännande och kulinariska upplevelser, bland annat så ligger här Europas äldsta universitet från år 1088, och en vacker anrik botanisk trädgård. Staden är charmerande och känd som Italiens gastronomiska huvudstad. Den gamla stadsmuren omringar fortfarande Bologna, och i de gamla stadsdelarna är det trånga gator, livliga torg, arkader som ger en härlig romantisk och historisk känsla när man promenerar här.

Flygplatsen GuglielmoMarconi Airport (BLQ) ligger ca.6 km nordväst om Bologna, och det går flygbussar dagligen till centrum, det finns även möjlighet till taxi.


» Läs mer om Bologna

Rom
I Rom känns det som om man är i historiens vagga. Här finns det hur mycket som helst att se och upptäcka, bl a Colosseum, där de beryktade gladiatorspelen ägde rum. Spanska trappan och Fontana di Trevi, vilket är en av totalt 280 fontäner i Rom. Vatikanen och den pampiga Peterskyrkan med Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet är bara att par andra berömda sevärdheter som Rom har att erbjuda. Vill man se Roms historia från första parkett så är en båttur genom staden att rekommendera. Utanför staden är det en loppmarknad i Porta Portese, här kan man handla allt mellan himmel och jord och stämningen är avslappnad och trivsam

Rom bokstavligen svämmar över av kulinariska frestelser, allt ifrån det berömda italienska köket till det internationella. Här finns det caféer i stort sett i varje gathörn.

Shoppingen i Rom är fantastisk, med mängder av trendiga butiker för såväl kläder, smycken och inredning, den mesta kända shoppinggatan är Via Nazionale.

Det finns två större flygplatser i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino-FCO, som ligger ca 36 km utanför Rom. Ciampino-CIA, flygplatsen ligger ca 17 km utanför Rom. Från CIA går det bussar. Taxi kan vara dyrt i Rom. Från Leonardo Da Vinci - FCO - går det tåg till/från Terministationen.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Läs mer om Rom

Sardinien
Sardinien är Medelhavets näst största ö och har ca 1,7 miljoner invånare. Största delen av ön är kuperad och bergig, med några lägre platåer längs med kusterna. Sardinien saknar stora motorvägar, men det finns tåg och bussförbindelser.
» Läs mer om Sardinien

Neapelkusten
Längs med den dramatiska Neapelkusten ligger flera mysiga småbyar och större städer. Klipporna kan vara branta och skarpa och skapar ofta en stark kontrast gentemot det böljande landskapet som sträcker sig inåt land från havsbandet. Här i området kan man ta sig till ön Capri, Sorrento, Pompeji och se vulkanen Vesuvius.
» Läs mer om Neapelkusten

Sicilien
Medelhavets största ö, med ca 5 miljoner invånare. Norra ön är kuperad, de största bergområdena ligger i nordväst, med vulkanen Etnas topp på 2326 möh. Södra Sicilien är mer flack, med halvmåneformade stränder. Sicilien har ett typiskt medelhavsklimat med varma torra somrar, och milda lite fuktigare vintrar.
» Läs mer om Sicilien

Italienska Alperna
Italienska Alperna är fantastiskt, kanske tack vare att man kan kombinera den kanske bästa skidåkningen i Europa med Italiens goda mat och dryck.
» Läs mer om Italienska Alperna

Riminikusten
Längs Riminikusten ligger det flera populära och välbesökta badorter efter varandra. De mest kända är Rimini, Riccione och Cattolica .

Från Bologna Airport (BLQ) är det ca 120 km till Rimini. Bologna stad ligger ca 6 km från flygplatsen.


» Läs mer om Riminikusten

Milano
Milano är en fascinerande stad på många sätt. Här blandas det senaste modet med nyskapande design, gammal intressant historia och kultur, och naturligtvis fotboll på San Siro stadion. Promenera i staden och njut av atmosfären och människorna. Besök den magnifika Domkyrkan, La Scala teatern, eller se mästerverken av Leonardo da Vinci. Se det senaste modet från världens ledande modehus som Chanel, Versage, Hugo Boss och Fendi. Nöjeslivet i Milano är enormt, här finns allt från små mysiga musikbarer till stora trendiga nattklubbar.

Det finns tre större flygplatser runt Milano. Linate (LIN) ligger ca 10 km utanför Milano. Malpensa (MXP) ligger ca 45 km utanför Milano(MXP)och Milan Orio Serio - Bergamo (BGY) ligger ca 48 km från Milano. Det går bussar till/från Milano från alla flygplatserna.


» Läs mer om Milano

Romkusten | Venedig | Trieste | Toscana | Bologna | Rom | Sardinien | Neapelkusten | Sicilien | Italienska Alperna | Riminikusten | Milano