Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Irland

Topp » Irland

Irland
På Irland möts man av ett vackert böljande grönt landskap och trevliga människor. Naturen är storslagen och på västkusten även väldigt dramatisk med branta klippor som stupar ner i Atlanten. Irlands intressanta och spännande historia har fascinerat många, och härifrån kommer flera kända författare som bland annat James Joyce, Oscar Wilde och Jonathan Swift. Det finns mycket att se och göra på Irland oavsett om man väljer att vara i huvudstaden Dublin eller om man vill upptäcka Irland på egen hand. Väljer man det senare så rekommenderas att man hyr bil för att upptäcka denna gröna vänliga ö. När man väl har vant sig vid vänstertrafiken så är det lika naturligt som att köra högertrafik. Nationaldrycken framför alla är Guinness, det svarta ölet med den tjocka gräddiga skumkronan.

Runt om på Irland ligger det flera whiskydestillerier. Söderut ligger bland annat Midleton där Jameson, Black Busch, Paddys och Bushmills med flera tillverkas. Varje by man kommer till har sin egen pub, som är en naturlig mötesplats för byns invånare. Flera kvällar i veckan är det liveband och allsång. Pubkulturen på Irland är välkomnande och vänlig. Andra städer som är värda att besöka är Cork, Kilkenny, Killarney och Shannon och naturligtvis småbyarna runt om. Reser man på egen hand så är B&B - bed and breakfast - ett mycket prisvärt alternativ, där man får möjlighet att bo hemma hos en Irländsk familj som gärna hjälper till med förslag på utflykter och boende.

Dublin Airport (DUB) ligger ca 9 km utanför staden, och det går bussar och taxi.

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Discover Ireland EN)
Yahoo Weather (EN)Dublin
Dublin är en storstad med en vänlig atmosfär. Floden Liffey delar Dublin i två delar. Det så kallade "city" sträcker sig från kvarteren runt O`Connell Street på norra sidan av Liffey ner till området runt Trinity Collage, affärsgatan Grafton Street och parkerna St Stephens och Merrion Square. I city finns det mängder av trendiga restauranger, mysiga pubar, designbutiker, stora varuhus och caféer. I Dublin ligger Guinnessbryggeriet där nationaldrycken fortfarande bryggs enligt gammal tradition. National Museum of Ireland, Dublin Castle är värda att besöka och även James Joyce Centre.

Området Temple Bar var tidigare Dublins konstnärskvarter, men är numera ett nöjeskvarter för alla. Vill man verkligen veta vad om är på gång kan man läsa olika evenemangstidningar som "Hot Press" och "In Dublin". Alla pubar på Irland stänger klockan 23.00, men det finns flera klubbar som har öppet fram mot småtimmarna.

Runt och i Dublin är det enkelt att ta sig med buss eller tåg. Dublin är annars en bra stad att promenera i, de flesta sevärdheter ligger inom 20-30 minuters gångavstånd.


» Läs mer om Dublin

Dublin