Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Goa

Topp » Indien » Goa

Goa

Långa stränder, bra mat och oändlig shopping

Goa är en stat på Indiens västkust, med cirka 1,4 miljoner invånare. Det låter mycket, men är ganska liten i indiska sammanhang. Goa var tidigare än portugisisk koloni, och därför delvis isolerad från resten av Indien i mer än 400 år. Resultatet är en spännande blandning av indisk och portugisisk kultur, religion och mat. Det finns nästan lika många katoliker i Goa som det finns hinduer.

Under 70-och 80-talet var Goa ett omtalat hippieparadis, med många besökande européer. Idag är det turistvänligt och kan skryta med många magnifika lyxhotell, liksom familjevänliga hotell.

Med över 70 km kustremsa, finns det goda möjligheter att hitta sin drömstrand. Den varma Arabiska sjön håller en konstant temperatur på 27-30 grader året runt, men på sommaren är det monsunsäsong, vilket innebär lite regn och vind. November-februari är högsäsong, med ett stabilt, varmt och torrt klimat.

Förutom stranden, som är den huvudsakliga attraktionen i Goa, är det många som tar en djungeltur, besöker kryddplantager eller någon av de många vackra tempel som finns i området. Dykning är också populärt i Goa och erbjuds från oktober till maj. Under ytan väntar en värld av färgstarka djur och växter och gamla skeppsvrak.

I Goa, kan man handla på de spännande marknaderna, och det är populärt att köpa kryddor, vin och prydnadsföremål, men också möbler av lokala hantverkare utskurna i trä. Kom ihåg att pruta!

Förutom stränder, behagligt klimat, dykning och shopping, blir man förförd av maten. Indisk mat är känd här hemma, men det smakar så mycket bättre med lokala råvaror och det autentiska indiska köket. Det produceras också flera bra viner Indien , och de är inte dyra.

Tips på aktiviteter du kan göra i Goa:

* Djungelturer
* Besök några av de många marknader
* Dagsutflykter till de magnifika templen och kyrkorna
* Simma med elefanter
* Dyk och snorkla
* Båtkryssning i solnedgången med middag och underhållning

Kart Goa


Nord-Goa er det mest populære reisemålet i Goa. Denne delen av delstaten er kjent for sine vakre strender, palmer, rismarker og skogkledde fjell.

De fleste hotellene finnes ved byene Calangute, Candolim og Baga. Calagute var forresten den aller første "hippi"-byen. Hit strømmet hippiene på 1960 tallet for å finne sin sjelefred. Ettersom turistene de siste tredve årene har trukket mot byen har hippiene reist videre.

Restaurantene her serverer spennende retter fra hele verden. men selvfølgelig tilby vidunderlig indisk mat.

Den beste tiden å reise hit på er fra september til mars.På denne årstiden er temperaturene gode og varme men ikke ekstreme. I peroden desember til februar ligger nattetemperaturen på ca 21 grader og dagtemperatur er i snitt på 28 grader.


» Bilder och karta från