Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Thassos

Topp » Grekland » Thassos

Thassos
Thassos är en grön lummig ö med en vacker natur, här finns bland annat olivlundar, pinjeskog och höga cypresser. Mitt på ön sträcker sig höga berg upp mot skyn. Längs med kusten ligger flera mysiga badvikar och långa fina sandstränder, många är långgrunda med gyllengul sand. På Thassos finns det även klippbad med kristallklart vatten, passar perfekt för den som vill snorkla.

Tar man sig runt på egen hand är det värt att besöka någon av de många mysiga bergsbyarna, sitta ner och avnjuta lugnet.

Det finns ingen flygplats på ön, så flygen landar på Kavala och sedan är det båttransfer.


Limenaria
Limenaria är en populär turistoort som ligger ca 40 km från Thassos huvudstad Limenas, Thassos stad. Här finns det flera fina stränder med varierande storlek. Mitt i stan finns en mindre sandstrand som kan bli trång, men söker man sig något utanför staden så finns där flera längre sandstränder. Längs med havet och stranden ligger det många mysiga tavernor och restauranger.
» Bilder och karta från Limenaria

Skala Prinou
Skala Prinou är en perfekt semester ort, här är det inte så stort och staden har ett naturskönt läge med flera fina stränder, de flesta långgrunda och barnvänliga. Här finns det många mysiga tavernor, restauranger, och små butiker.
» Bilder och karta från Skala Prinou

Skala Potamias
Skala Potamias är en mysig liten by som ligger vid foten av höga berg och omges av dramatisk natur. I Skala Potamias ligger en av Greklands bästa stränder, Golden Beach, den är två kilometer lång och det är långgrunt vilket passar perfekt för familjer med barn.

Mellan Limenas och Skala Potamias går det lokalbuss.


» Bilder och karta från Skala Potamias


Den koselige landsbyen Skala Panagia ved stranden Golden Beach som sies å være en av de fineste Greske strendene. Hit kommer turister for å nyte den avslappende stemningen og hyggelige taverner og barer.
» Bilder och karta från

Limenas
Limenas är ett annat namn för Thassos stad. I staden finns det två hamnar, en nyare och en äldre. I den nyare hamnen ligger stadens centrum och det är här de flesta tavernor, restauranger och butiker ligger. Vid den äldre hamnen breder sig gamla stan ut och här är det trevligt att bara strosa omkring och titta på omgivningarna. Från Thassos och Limenas ser man fastlandet, och det är lätt att ta sig dit med färja. Staden har två fina sandstränder.
» Bilder och karta från Limenas

Skala Rachoni
Skala Rachoni är en liten by med en fin strand, som passar för dig som söker lugn och ro. Här finns det några få tavernor.
» Bilder och karta från Skala Rachoni

Limenaria | Skala Prinou | Skala Potamias | | Limenas | Skala Rachoni