Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Platanias

Topp » Grekland » Kreta » Platanias

Platanias
Platanias ligger ca 11 km väster om Chania, och räknas till den största av de många småbyar som ligger längs med Chania kusten. Med kilometervis av sandstrand och turkost hav är Platinas en perfekt vistelse under varma dagar oavsett om du är ung eller gammal, du kommer att njuta av här.

Ursprungligen byggdes staden uppe i kullarna och med utsikt över kusten vid mynningen av Plataniasfloden. Här i gamla stan kan man både uppleva och ta del av historien som lämnat sina spår i form av byggnader och monument. Många av områdets familjeägda tavernor ligger här och serverar läckra grekisk rätter. Från kullen i den äldsta stadsdelen får du en underbar vy av soluppgångar och solnedgångar som du sent kommer glömma.

På senare tid har staden sträckt sig närmare strandlinjen och idag finns här hotell och lägenhetskomplex. Platanais erbjuder bra shopping med alla typer av butiker som är belägna sida vid sida med trendiga kaféer, barer musik och matställen med både typiska grekiska rätter och rätter från det internationella köket.

Staden omgärdas av ett bördigt odlingslandskap med stigar och små vägar som passar utmärkt för promenader. Direkt utanför kusten ligger Thodorou-ön. Venetsarna byggde två stora fort på ön för att förhindra att turkarna landade i Platanias. Idag är ön betesmark för Kri-kri-getter.

Platianias - Kreta