Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Gambia

Topp » Gambia

Gambia
De första charterflygen till Gambia gick från Stockholm redan i slutet av 60-talet. Med endast sex timmars flygresa från Sverige och ingen jetlag är Gambia en utmärkt sol och baddestination som dessutom är mycket prisvärd! De flesta av hotellen ligger vid de långa, breda sandstränderna, här är det ingen trängsel! Under de senare åren har utbudet vuxit även utanför hotellområdena, med många flera ställen för mat & dryck.
Fajara
Populärt bostadsområde för rika gambianer. Här finns flera bra restauranger. Kusten består av klippor med små badvikar.
» Bilder från Fajara

Banjul
Banjul är Gambias huvudstad och en av världens minsta huvudstäder med bara 50 000 invånare. Här finner man bland annat landets största marknad, Albert Market, med ett gytter av människor, dofter, färger och intryck. Banjul har många av de brittiska, vita kolonihusen kvar. Denna afrikanska lilla storstad pulserar av liv och rörelse, affärer, butiker, restauranger och lokalt nöjesliv.
» Bilder och karta från Banjul

Kololi
Kololi är det mest etablerade turistområdet med en vacker sandstrand. Det är här du finner det största utbudet av restauranger, barer och nattklubbar som besöks av både turister och lokalbefolkningen. Det är en avslappnad stämning på dagen , men kan bli hektiskt på kvällen och långt fram på småtimmarna.
» Bilder från Kololi

Kotu
Detta område är under utveckling, de sista åren har det etablerats barer och restauranger. Här finns en plan familjevänlig sandstrand.
» Bilder från Kotu

Bijilo
Bijilo är platsen om du söker lugn och ro, här är det inga barer, restauranger, nattklubbar eller annat som kan störa lugnet, här finns det bara en lång strand med få människor.
» Bilder från Bijilo

Cape Point
Detta är ett lugnt område med fantastisk strand. Vid Sun Beach Hotel finns ett bra vattensportcenter, och det finns några restauranger, butiker och en taxihållplats.
» Bilder från Cape Point

Bakau
Detta är äkta gambiansk by, med en labyrint av vägar (utan asfalt). Här finner du några få restauranger med traditionella gambianska rätter, bank, matbutiker, postkontor och grönsaksmarknad. Kusten består av klippor, med kort avstånd till stränderna Cape Point eller Fajara
» Bilder från Bakau

Fajara | Banjul | Kololi | Kotu | Bijilo | Cape Point | Bakau