Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Frankrike

Topp » Frankrike

Frankrike
Ost, baguette, romantik och gott vin, ja det är är Frankrike. Frankrike är ett stort, vackert, spännande och varierat land på många områden. Intressant historia, intressant mat- och vinkultur, fantastiska platser och sevärdheter. Det finns något för alla och envar att upptäcka och fascineras av. Vill man ha storstadsliv då är Paris fantastiskt med shopping, caféer, teatrar, och marknader. Önskar man sol och bad, är franska rivieran ett givet alternativ med Nice och Cannes med mängder av lyxbåtar och vackra människor som gärna visar upp sig. Där emellan sträcker sig ett vackert landskap, med mängder av små byar och fina upplevelser, och att ta sig fram på egen hand är en upplevelse i sig. Kart Frankrike


Fransk jul


Disneyland Paris
Disneyland är Europas motsvarighet på originalet Disney World i Los Angeles, USA. Disneyland är en upplevelse både för barn och vuxna och man får räkna med att det tar ett par dagar att gå igenom och uppleva parken.

Det finns bra kommunikation med tåg och metro till/från Paris centrum.


» Läs mer om Disneyland Paris

Franska Rivieran
Den franska rivieran förknippas med lyx, jetset-liv, god mat och vackra människor men det är så mycket mer än bara det. Nice som är rivierans huvudstad, erbjuder många vackra välskötta stränder, shopping i världsklass, god mat och goda viner. Rivieran är en populär plats för konstnärer och har varit sedan lång tid tillbaka, bl a har Matisse och Picasso verkat här. Jet-set livet har också sin prägel på livet på rivieran, i de många småbåtshamnarna ser man många lyxiga båtar. Området har en välfungerande kommunikation så det är enkelt att ta sig mellan de olika orterna på rivieran.
» Läs mer om Franska Rivieran

Bordeaux
Bordeaux är kanske mest känt för sitt vin då distriktet har hela 1400 vinproducenter, många av dem tar emot besök för visning och provsmakning. Själva staden Bordeaux har under senare år blivit alltmer populär inte endast för vinerna i regionen utan för sin fantastiska och välbevarade gotiska arkitektur.

Inte så långt från Bordeaux, bara 40 minuter med tåg, kommer man till distriktet Aquitaine med många, långa sandstränder, här ligger bla Europas största sandstrand Arachon.


» Läs mer om Bordeaux

Marseille
Staden grundades för över 2500 år sedan och är nu Frankrikes näst största stad och också den äldsta. Inkluderar man ytterområdena bor det nästan 3 miljoner människor här.

På en av öarna utanför Marseille ligger Château d'lf, ett förhistoriskt fängelse där romanfiguren 'Greven av Monte Cristo'(av Alexander Dumas) satt fången. Marseille är också Europas kulturstad under 2013 med massvis av olika event under året.


» Läs mer om Marseille

Montpellier
Montpellier är en livlig universitetsstad, med mängder av romantiska parker och utsökta restauranger. Flera av restaurangerna har belönats och finns med i den eftertraktade Michelinguiden. Montpellier omges av vacker, fransk natur och mer än 35 vingårdar och vinslott finns i närheten. I området finns även flera bra golfbanor. Vill man upptäcka franska rivieran eller den vackra ,franska landsbygden på egen hand, så är Montpellier en bra utgångspunkt. Hyr bil och kör väg D986, där ligger de små, charmerande medeltidsbyarna på rad.

Montpellier Airport-MPL, ligger ca 8 km från centrum, och det går bussar.


» Läs mer om Montpellier

Lyon
Lyon ligger i sydöstra Frankrike och räknas som Frankrikes gastronomiska huvudstad. Den världsberömda kocken Paul Bocuse kommer från Lyon och driver restauranger i och i byarna runt om Lyon. Gamla stan i Lyon står med på UNESCOs lista över världsarv.
» Läs mer om Lyon

Paris
Paris är en älskad stad av många och det är lätt att förstå varför, Paris har mycket spännande att erbjuda; konst, kultur, fantastiska byggnader, museer och inte minst bra shopping. Många av världens bästa modehus har sina huvudkontor här. Paris är utan tvivel en av Europas och kanske världens mest romantiska städer. Det är många sevärdheter man bör besöka när man är i Paris, Eiffeltornet, Champs-Elysées, Sacre-Coer, Notre Dame, Triumfbågen, Louvre för att nämna några. Stan har mängder av fantastiska restauranger och caféer samt ett varierat, spännande nattliv. Paris har en mycket speciell atmosfär som måste upplevas!

Det är enkelt att ta sig runt i staden med metron, de flesta sevärdheter ligger på gångavstånd från metrostationen. Då staden är relativt liten till ytan kan man göra som parisarna, promenera från plats till plats.

Många tar sig en tur till Disneyland Paris, som ligger ca 30 km utanför stan. Hit reser man enkelt med tåg. Disneyland är en upplevelse både för barn och vuxna.

Det finns tre större flygplatser i Paris, Beauvais (BVA) som ligger ca 85 km från centrum, från BVA går det bussar och taxi. Mellan Charles de Gaulle (CDG) och centrum är det ca 23 km och med flygbuss tar det ca 45-60 min till centrum. Orly (ORY) ligger ca 14 km från centrum, och härifrån går det flygbuss, tåg och taxi till centrum.


» Läs mer om Paris

Disneyland Paris | Franska Rivieran | Bordeaux | Marseille | Montpellier | Lyon | Paris