Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Bur Dubai

Topp » De förenade arabemiraterna » Dubai » Bur Dubai

Bur Dubai

- Dubais populära nattliv och turistvänliga köpcentra


Väster om Dubai Creek ligger Bur Dubai. Det är en betydligt modernare stadsdel jämfört med Deira. Här hittar du många nya hotell, köpcentra, finansdistriktet, de flesta administrativa byggnader och moderna signaturbyggnader.

Bur Dubai är en livlig stadsdel med många av de mest populära nattklubbarna och barerna. De är förknippade med hotell eftersom det endast är här man får lov servera alkohol. Det fantastiska Dubai Museum ligger också i detta område.

Bur Dubai har ett stort urval av hotell. Allt från enkla rum till enormt lyxiga hotell. Det är möjligt att bo för ganska rimliga priser på några av de bästa hotellen i Bur Dubai. Jämfört med Jumeirah Beach är området betydligt billigare. Många hotellkedjor med hotell på Jumeirah Beach har systerhotell i Bur Dubai och i Deira. De har ofta swimmingpool på taket och utmärkta restauranger.

Läs mer om Downtown Dubai


Downtown Dubai

- Dubais bästa shopping, enorm fontänshow och världens högsta byggnad


Under senare år har det vuxit fram en ny och mycket levande stadsdel i Dubai. Downtown Dubai är en del av Bur Dubai men lever ett eget liv mellan Dubai och Jumeirah Beach.

I centrum av staden dominerar världens högsta byggnad Burj Khalifa stadsbilden (extern länk). I samma område hittar du även Dubai Mall (extern länk), en gigantisk fontänshow och The Address Downtown Hotel. Ett hett tips är att ta en drink i baren i Neos på 63:e våningen på The Address (extern länk).

Downtown Dubai ligger inte vid stranden men fördelen med att bo här är att du har relativt kort avstånd till flygplatsen och centrum Dubai och Jumeirah Beach. Bra shopping och restaurangerna är många. Inte långt från Downtown Dubai ligger även Mall of Emirates med sin skidbacke inomhus (extern länk).


» Läs mer om Downtown Dubai

Downtown Dubai