Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Egypten

Topp » Egypten

Egypten
Egypten är en av världens äldsta civilisationer och är ett mångfacetterat land med en rik historia och kultur. Här finner du även solen och värmen även under vinterhalvåret. I Egypten finns många av världens historiska sevärdheter och antika platser. Besök pyramiderna i Giza, en kryssning på Nilen eller åk till Kairo och beskåda sfinxen. Upptäck snorkling och dykning i världsklass, Röda havet är ett av världens varmaste hav och erbjuder ett fantastiskt undervattenslandskap. Det är fortfarande förhållandevis billigt att leva i Egypten. Stränderna är långa och det är fin- grovkornig sand. table cellpadding="5" cellspacing="0" width="468" class="box"> Frommer's (EN)
Wikipedia (SE) Tour Egypt (EN)
Yahoo Weather (EN) Kart Egypten

Egypt Travel Video

Egypt holiday guide

Tourism in Egypt

Egypten inspirationsfilmKairo
Kairo är Egyptens huvudstad och Afrikas största stad. Här har det bott människor i över 6000 år, och staden har hyst många civilisationer. Viktiga sevärdheter är det egyptiska museet, Memphis, det Islamiska museet och alla basarer. Här är det bland annat billigt att köpa läder, kryddor och souvenirer av alla dess slag. Strax utanför Kairo ligger Gizas pyramider och den berömda sphinxen som är väl värd ett besök.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder och karta från Kairo

Marsa Alam
Marsa Alam har en av Egyptens kanske bästa stränder, Abu Dahab, och här är du nästan garanterad att få syn på en sköldpadda när du dyker. Om du har lite extra tur kan du kanske också få syn på en krokodilfisk eller en bläckfisk. Marsa Alam är Egyptens kanske bästa plats för snorkling och dykning.

Sharm El Sheikh
Sharm El Sheikh ligger på Sinaihalvöns södra spets omgivet av långa sandstränder. På vissa ställen kan det vara vassa koraller och klippstränder så det rekommenderas badskor. Det kristallklara vattnet är ett paradis för dykare med fantastiska korallrev och mängder av tropiska fiskar. När solen sänker sig, färgas bergen röda och nätterna är ofta otroligt stjärnklara.

Här sjuder det av liv och rörelse, både dag och natt och Sharm El Sheikh är nog Egyptens mest kompletta resmål. Här kan man välja bland många aktiviteter, bl. a. fiska, bada, dyka, roa sig på något av de sex kasinona.


» Läs mer om Sharm El Sheikh

Hurghada
Under de senaste 10 åren har Hurghada utvecklats till en modern semesterort. Hit kommer det besökare från hela världen, många för att dyka, besöka sevärdheter bl. a. pyramiderna, tempel och muséer, och inte minst njuta av klimatet. Här vid Röda havets kust är det långgrunda, finkorniga sandstränder, många av stränderna ägs av hotellen och badskor rekommenderas. Utanför Hurghada ligger det flera små öar som man kan ta sig till med båt och besöka någon av de fina stränderna. Man kan också besöka någon av de många korallöarna för att dyka eller snorkla.

Shoppingen i Hurghada är bra, i Sakalaområdet finns det många butiker, och i Down Town och souken ligger den berömda marknaden. Man ska minnas att fredag är helgdag i Egypten, och då är de flesta butiker stängda, och på vardagarna är det siesta mellan 14-18.

Det mesta nöjeslivet finns i Sakalaområdet, men många av de större hotellen har egna diskotek.

Kommunikationen är billig och bra, bl. a. taxi och minibussar, kom gärna överens om priset i förväg.

Avståndet från flygplatsen är ca 7 km.


» Läs mer om Hurghada

Kairo | Marsa Alam | Sharm El Sheikh | Hurghada