Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Danmark

Topp » Danmark

Danmark
Danmark är relativt litet men härligt och välkomnande. Landet består av totalt 405 öar. De största och mest besökta öarna är Själland, Lolland, Fyn, Bornholm och Jylland som egentligen är en halvö. Danmarks näst största stad Århus ligger på Östjylland och omges av vacker natur och långa fina stränder. Århus har en lång och intressant historia ända från vikingatiden och inne i Århus stadskärna ligger gamla fantastiska byggnader bevarade. På Själland ligger Danmarks huvudstad Köpenhamn med sitt enorma utbud. Här finns det shopping i världsklass, Tivoli, Zoo, museer och mycket mycket mer att upptäcka. I Danmark är det vanligt att man drar på "Kroferie", där man bor på mindre privata hotell/pensionat.
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Visit Denmark (SE)
Yahoo Weather (EN)Köpenhamn
I Köpenhamn råder en härlig stämning och här finns det mesta man kan önska sig av en storstad och lite till. Längs med Ströget är det alltid liv och rörelse, och man ser ofta gatuunderhållning som dansare, musiker och andra som vill uppträda. På Ströget och gatorna runt om finns mängder av tjusiga butiker, restauranger, caféer, små torg, barer och spännande småbutiker.

När man är i Köpenhamn kan Tivoli vara en rolig företeelse för både stora och små. Här händer det alltid något, vid juletid kan man besöka Tivolis berömda julmarknad. En guidad sightseeingtur ombord på en kanalbåt är ett annat sätt att upptäcka Köpenhamn. Bland annat kan man se en av världens mest fotograferade damer, "Den lille havfrue". De mest kända muséerna är; Nationalmuseet, Statens museum för konst, men det finns många andra museer för den som är design-, konst- eller arkitektur intresserad.

Kastrup Airport ligger ca 13 km från Köpenhamns centrum, och det går både buss och tåg som kostar ca 19,50 DKK.


» Läs mer om Köpenhamn

Köpenhamn