Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Kuba

Topp » Kuba

Kuba
Kuba får oss att tänka på bolmande cigarrer, färgglada hus, salsa och flickan i Havanna. Kuba är kontrasternas ö, här möter du en spännande kultur och historia som blandas av salsa och maborytmer från hela västindien. Stränderna på Kuba är fantastiska och vidsträckta med kritvit karibisk sand. Man kan kombinera sin semester med både storstad och bad, eller en rundresa. Kuba är ett spännande land för lite äldre barn men det är svårt att navigera sig fram med barnvagn.
Kart Kuba
Havanna
Havanna är Kubas huvudstad med en härlig nästan magisk atmosfär. Havanna är kanske mest känt för sina gamla amerikanska bilar och sina Havannacigarrer, men det finns så mycket mer. Kulturen och livsglädjen blomstrar i kontrasternas stad. Hamnpromenaden El Malecon sträcker sig 8 km och är den naturliga mötesplatsen för alla nationaliteter. På kvällen när mörkret faller så öppnar Havannas många salsaklubbar och barer där folk samlas för att umgås.
» Läs mer om Havanna

Varadero
Varadero är ett tropiskt paradis på Kubas norra del med en 11 km lång magnifik, vit sandstrand. Platsen är som skapad för lata och avkopplande dagar i solen och många intressanta aktiviteter. De stora, vackra hotellen i Varadero blandas med anspråkslösa stugor. Vill man byta ut solandet mot lite mer aktivitet så finns det flera olika vattensporter att välja på. I Josone Park, som är ett grönskande naturområde, finns det flera bra restauranger och ett delfinarium. Det finns även möjlighet att få simma med delfiner, det kostar en del men är en oförglömlig upplevelse. Den tropiska djungeln i Varadero erbjuder spännande utflykter utmed kusten, snorkling, dykning, båt-helikopterturer till små närliggande öar avgår nästan dagligen. Kvälls- och nattlivet är oftast inne på hotellområdet.

Havanna ligger ca 2 timmars bilfärd från Varadero, och transfertiden från flygplatsen är ca 2,5 timmar.


» Läs mer om Varadero

Havanna | Varadero