Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Varna

Topp » Bulgarien » Varna

Varna
På den norra delen av Bulgariens Svartahavskust ligger badorterna Albena, Golden Sands och Sveti Konstantin. Dessa orter är klassiska och erbjuder det mesta man kan önska sig av en semester i solen.

Flygplatsen i Varna (VAR) ligger ca 9 km utanför Varna.

Kart Varna

Balchik
Denna lilla by ligger nordöst om Albena. Här finner du en fin sandstrand, trevlig strandpromenad, marina och många bra restauranger. Priserna är något lägre än på de större turistorterna.
» Läs mer om Balchik

St Konstantin
St Konstantin, St.Constantine eller Sveti Konstantin ca 10 km norr om Varna, är Bulgariens äldsta badort. Den ligger i en fin gammal park med cypresser, liljor och fikonträd. Här finner du badvikar, sandstränder, restauranger, sport och underhållning.
» Läs mer om St Konstantin

Albena
I Albena är det grönt och välordnat, och det passar lika bra för barnfamiljer som för den som önskar avkoppling. När man kommer till Albena möts man av en vänlig atmosfär. Det finns ett blandat utbud av aktiviteter. På dagarna fylls stränderna av diverse vattensporter, tennis, och ridning, och det finns även ett stort sportcentrum inomhus. För barnfamiljer finns det flera lekparker och ett mindre nöjesfält. Det finns många bra restauranger som erbjuder allt från spaghetti med köttfärssås till mustiga grytor och välkända bulgariska viner. Nöjeslivet är lite lugnare men det finns flera barer, och uteserveringar med underhållning.

Albena ca 40 km från flygplatsen i Varna.


» Läs mer om Albena

Golden Sands
Här i Golden Sands började barortslivet i Bulgarien en gång, i tiden och då som nu, är den långa breda sandstranden den naturliga träffpunkten. Stranden är lång och bred, men det är inte lika långgrunt som i Albena. Vill man hitta lite mindre lugnare stränder, kan man ta sig söder om Golden Sands. Golden Sands är Varnakustens största resmål, och ett av Bulgariens nöjescentrum, här är det liv och rörelse. Det finns ett myller av barer, restauranger, diskotek, vattensporter, shower, och shopping, ja det finns att göra fram till gryningen. Under juli och augusti kan det bli ett högt tempo här.

Golden Sands ligger ca 25 km från flygplatsen i Varna.


» Läs mer om Golden Sands

Chaika
Chaika är en liten lugn by som ligger mellan Golden Sands och Varna. Byn är liten, men det finns en del butiker och flera bra restauranger som passar de flesta smaker. Det är gröna, vackra omgivningar och en fin sandstrand med kristallklart vatten. Längs med stranden finns det en del serveringar och i byn ligger det flera bra hotell. Annars är detta en liten, avkopplande by med rogivande atmosfär. Vill man ta sig till grannorterna så går det bussar dagligen.
» Läs mer om Chaika

Balchik | St Konstantin | Albena | Golden Sands | Chaika