Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Recife

Topp » Brasilien » Recife

Recife
Recife är en modern storstad med ca 1,5 miljoner invånare. Staden ligger längs med atlantkusten och har kvar många vackra byggnader från kolonialtiden. Den långa, fina sandstranden sträcker sig längs med hela staden och alla dess bekvämligheter. I Brasilien är det folkfester och karnevaler året om, de avlöser varandra och man hör sambatakter i vart och vartannat kvarter.

Recifes flygplats (REC) ligger ca 11 km sydväst om staden, och det går bussar var 15:e minut, det är en restid på ca 40 minuter.


Porto de Galinhas
Porto de Galinhas är en liten mysig stad ca 1 timmes körning söder om Recife.

I Porto de Galinhas, såsom i övriga Brasilien, kretsar mycket av dagen kring stranden och strandlivet. Det finns flera stora stränder i området med fin ljus sand, det är begränsat med parasoller och solstolar för uthyrning på vissa av dem. De vanligaste vattensporterna finns att prova på.

När eller om man tröttnar på att bara vara på stranden så finns det fantastiska utflyktsmål i närheten. Varför inte åka med på jeepsafari eller seglar med en katamaran, besöka naturliga vattenfall i djungeln. Själva staden Porto de Galinhas är en trevlig liten stad med kullerstensgator och många mysiga restauranger med god mat i olika prisklasser. Butikerna är inte så många men det finns ett varierat utbud, och vill man shoppa kan man sig till Recife som ligger ca 6 mil norrut. Där ligger Brasiliens största shoppingcentrum med flera hundra butiker.


» Bilder och karta från Porto de Galinhas

Porto de Galinhas