Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Belgien

Topp » Belgien

Belgien
Kungariket Belgien är ett litet land, men har mycket att bjuda på. Belgien var ett af dom första länderna i EU. I Belgien får du pulserande storstäder, mysiga småstäder, världens kanske bästa öl och faktiskt några helt fantastiska badorter längs med kusten. Det är enkelt att resa runt med bussar och tåg. Eftersom Belgien är nästan lika platt som Holland, är cykelsemester någonting att överväga...
 - Bryssel
Ordet storbyferie får et meningsfylt innhold ved et besøk i Brugge. Det bor ca 120.000 innbyggere her og da regnes både med indre bysentrum og de nærliggende forsteder.

Gamlebyen i Brugge var et et Europas største handelssteder i middelalderen. Overalt er det praktbygg fra denne tidsalderen. Dette har de fint "smeltet" sammen med det moderne menneskets behov for handel. Hele gamlebyen ånder av middelalderatmosfære med brolagte gater og steinbroer som speiler seg i kanalene. En rusletur gjennom disse omgivelsene er virkelig verd en feriedag eller fem. Dette historiske sentrum ble en del av FNs verdensarvliste i 2000.

Handletur i Brugge er en opplevelse. Her ligger moderne merkevarebutikker i et middelaldermiljø. Liker du sjokolade er det å komme til Brugge himmelen. Belgisk sjokolade regnes som verdens beste.

I selve sentrum av Brugge og i byens umiddelbare nærhet har et "hav" av attraksjoner du kan besøke. Alt fra historisk- og kunstmuseum til storslåtte katedraler. Men, du må for all del ikke glemme sjokolademuseet.

Etter å ha fått med deg aktive formiddager og ettermiddager kan en jo nyte kafe- og restaurantlivet på "Grote Markt" i gamlebyen og rett og slett nyte god mat og godt, berømt belgisk øl mens en lar verden går forbi.


» Bilder och karta från

Bryssel
Bryssel är Belgiens huvudstad och funktionellt även EU:s huvudstad. Bryssel är en mångkulturell och livlig storstad, vilket märks på stadens utbud av restauranger och butiker. Här finns det mycket att se och uppleva, många trevliga torg med restauranger, caféer, och trendig shopping. I Bryssel kan man beskåda många gamla byggnader uppförda i den vackra och berömda Jugendstilen. Tintin och hans vänner och andra berömda seriefigurer har ett eget seriecenter dit man kan gå för att studera dessa närmre. För den som älskar opera, balett och teater, är utbudet stort och varierat. Utanför centrum ligger det ett par nöjesparker och det kungliga slottet.
» Bilder och karta från Bryssel

| Bryssel