Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Barbados

Topp » Barbados

Barbados

- Barbados är drömsemestern i soligt, karibiskt paradis

Längst österut i det karibiska havet hittar man den exotiska ön Barbados. Landet är en gammal brittisk koloni men blev självständigt 1966. Kolonisationen har satt sina spår med engelska som officiellt språk och vänstertrafik.

Levnadsstandarden på Barbados är relativt hög och prisnivåerna likaså. Det gäller speciellt turistområdena och på hotellen. Tar man sig utanför dessa områden är det betydligt billigare.

Ön är ganska platt med stigande terräng som höjer sig in mot de centrala delarna. Eftersom Barbados ligger utanför orkanbältet är det relativt tryggt att resa hit hela året. Högsäsongen löper mellan november - april men även under regnperioden i maj - oktober är det mycket behagligt väder.

Ungefär 280.000 människor bor här och huvuddstaden heter Bridgetown. De trevligaste områdena ligger vid Holetown eller Saint Lawrence Gap. Valutan är Barbados dollar (cirka 3,25 svenska kronor), men US Dollar är också brukbart.Holetown

- Kulinariska upplevelser, shopping och vackra strandhotell på Barbados

Holetown är ett turistområde på västkusten av Barbados. Denna sidan vetter ut mot det karibiska havet, det lugna läget gör att det är utmärkt att bada och snorkla här. Av denna anledningen ligger även många av de kända hotellen på Barbados just runt Holetown.

Platsen erbjuder trevliga restauranger och barer, några av dem i absolut världsklass. Den som gillar att handla designmärken lär inte heller bli besviken, Limegrove Lifestyle Centre är en helt ny galleria som öppnade dörrarna 2010 och där man kan fynda.

Hotellen ligger längs med de långa stränderna och det är aldrig långt till närmaste badplats även om man inte bor mitt på stranden. Även de lite billigare lägenhetshotellen ligger endast ett stenkast från en strand.

Holetown ligger bara 15 minuter från Bridgetown och en dryg halvtimma från Saint Lawrence Gap. Det billigaste sättet att ta sig till staden är med buss, men taxi och hotellets egna shuttle bussar fungerar också utmärkt. Avståndet till flygplatsen är ca 30 minuter med bil.


» Läs mer om Holetown

Saint Lawrence Gap

- Skönt klimat och fantastiska stränder på södra Barbados

The Gap, som stället kallas för i folkmun, är ett myller av restauranger, nattklubbar och hotell. Här möts olika kulturer och det är hit man ska resa om man är ute efter liv och rörelse. The Gap är även känt för sina fina stränder och bra shoppingmöjligheter. Prisnivån är lägre än i Holetown på västkusten.

The Gap ligger cirka 15 minuter från flygplatsen i öster och 10 minuter från Bridgetown i väster. Mellan flygplatsen och the Gap ligger populära Oistins. På grund av the Gap's sydliga läge är Atlantbrisen skön och svalkande under mycket varma dagar. Det är inte ovanligt att se sköldpaddor då de kommer upp ur havet för att lägga sina ägg på stranden.


» Läs mer om Saint Lawrence Gap

Bridgetown

- Historisk och exotisk resa genom kolonialtiden i Bridgetown

Bridgetown är huvudstaden på Barbados och är känt för shopping och dockning för de stora kryssningsfartygen. Det bor inte mer än 7.000 människor i staden, men inkluderar man förorterna ökar antalet snabbt till närmare 90.000. Bridgetown är en färgstark stad som är värt ett besök.

Det är inte så vanligt att man övernattar här utan det är mer naturligt att bo i Holetown eller Saint Lawrence Gap och göra en dagsutflykt till Bridgetown. Oftast är det då shopping som är på agendan då Barbados erbjuder mycket bra taxfree shopping för turister. Många vill även besöka Kensington Oval, stadion för nationalsporten cricket.

2011 valdes Bridgetown till en av världens 25 nya städer som är värda att bevaras av UNESCO. Det är först och främst den unika och bevarade brittiska kolonialstilen som prisas.


» Läs mer om Bridgetown

Holetown | Saint Lawrence Gap | Bridgetown