Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Bridgetown

Topp » Barbados » Bridgetown
Klikk på bildet for å se neste
  De färgglada husen är en vanlig syn i Bridgetown Nästa 

Bridgetown

- Historisk och exotisk resa genom kolonialtiden i Bridgetown

Bridgetown är huvudstaden på Barbados och är känt för shopping och dockning för de stora kryssningsfartygen. Det bor inte mer än 7.000 människor i staden, men inkluderar man förorterna ökar antalet snabbt till närmare 90.000. Bridgetown är en färgstark stad som är värt ett besök.

Det är inte så vanligt att man övernattar här utan det är mer naturligt att bo i Holetown eller Saint Lawrence Gap och göra en dagsutflykt till Bridgetown. Oftast är det då shopping som är på agendan då Barbados erbjuder mycket bra taxfree shopping för turister. Många vill även besöka Kensington Oval, stadion för nationalsporten cricket.

2011 valdes Bridgetown till en av världens 25 nya städer som är värda att bevaras av UNESCO. Det är först och främst den unika och bevarade brittiska kolonialstilen som prisas.


» Karta över Bridgetown
De färgglada husen är en vanlig syn i Bridgetown Utanför Bridgetown har man byggt flera pirar Folk från Barbados är stolta över Kensington Oval, som är nationalarenan för cricket Bridgetown är hamn för stora kryssningsfartyg
Bild från marinan i Bridgetown Big game fishing är populärt och i marinan ligger båtarna redo för att ge sig av Ett charmerande hus från en av förorterna till Bridgetown Bridgetown Clock Tower är ett landmärke som har funnits i 135 år