Marmaris

Marmaris är en av de vackraste turkiska semesterorterna inne i Marmarisbukten med grannstaden Icmeler alldeles intill. Marmaris har en fin hamn, massor med restauranger, shopping och nöjen men kanske inte de bästa stränderna i området. Det är dock enkelt att ta sig till några av de närliggande finare stränderna.

Många använder Marmaris som utgångspunkt för ett par dagar eller en vecka ute till havs i en traditionell Gület, ett skepp där man bor, äter, njuter av den vackra kusten från havssidan och gör små stopp under resan i små badvikar eller vid småstäder längs kusten. För dig som väljer att stanna i staden väntar en trevlig strandpromenad med massor med restauranger och kaféer, barer och nöjen. I den del av hamnen som heter Netsel kan du handla märkeskläder, och en hel del annat.

Marmaris gamla stadsdel är lite av en labyrint och här ligger också sultan Süleymans borg från 1500-talet. I den gamla stadsdelen finns massor med butiker och små restauranger där det handlas och prutas om smycken, mattor, kryddor och mycket annat.

Grannstaden Icmeler har en bättre strand än Marmaris då den har lite finare sand, men stranden i själva Marmaris kan definitivt också användas. Solstolarna är oftast gratis men det finns en förväntning i luften att du beställer något från den restaurang eller bar som äger denna del av stranden. Om du reser men barn kan det vara bra att veta att det finns flera vattenland i Marmaris.

Vem passar detta resmål för?

Marmaris passar för de som vill uppleva den vackra kusten och kanske för dig som som vill ha några dagar till havs. I marinan finns det massor med nöjen hela natten och staden bjuder på massor med shopping. Kanske passar Marmaris bäst för vuxna, eller för vuxna med inte alltför små barn. Men naturligtvis kan även de minsta också få en fin semester här. Dock är stranden inte 100% barnvänlig.

När är det bäst att resa hit?

Från november och fram till april är det sällan över 15 grader och det faller mest regn i januari och februari. Sommaren startar i maj med temperaturer uppåt 25 grader och i juli och augusti kan det bli mycket varmt och fuktigt, uppåt 35 grader. Hösten är en bra tidpunkt att resa till denna del av Turkiet och även i oktober kan det vara 25 grader i luften och lika varmt i vattnet.
Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Marmaris
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 10°C 2°C 18°C
Feb. 11°C 2°C 17°C
Mars 14°C 4°C 17°C
Apr. 18°C 7°C 18°C
Maj 24°C 11°C 21°C
Juni 29°C 16°C 24°C
Juli 33°C 19°C 26°C
Aug. 33°C 19°C 28°C
Sep. 29°C 15°C 27°C
Okt. 23°C 10°C 24°C
Nov. 16°C 6°C 22°C
Dec. 11°C 3°C 19°C
Prognos för Marmaris