Side

Side är en av de mest kända semesterorterna i södra Turkiet. Side reser du till för att få njuta av den bilfria stadskärnan, den utmärkta shoppingen och den trevliga stämningen, men också inte minst för att få uppleva de många fina historiska ruinerna.

Det finns två olika sätt att uppleva Side på. Antingen bor du inne i staden, eller så väljer du att bo lite utanför. Själva stadskärnan bjuder på otaliga restauranger, barer, butiker, frisörer och här finns också flera turkiska bad, hamam. Här är hotellen inte så stora. Å andra sidan finns det två stränder inne i staden: den västliga, där det finns många faciliteter och mycket folk, och den östliga, där det är lite lugnare. Om du reser med barn kan det vara vettigt att välja en av de många stora och fantastiska resorthotellen som ligger både norr och söder om stadskärnan längs kusten.

Side är en gammal stad där det har bott människor i 2500 år. Det kan du få en känsla för när du t.ex. besöker Apollo- och Athenatemplet där det fortfarande står pelare 1800 år efter de restes. Missa inte heller den romerska amfiteatern som på det stora hela ser ut som för nästan 2000 år sedan. Slå dig ner och föreställ dig jublen från de 17.000 ditresta åskådarna när gladiatorerna trädde in…

Shoppingen i Side är bra och du kan ofta göra bra köp på saker som guld, silver, kläder, skor och naturligtvis mattor. Var inte rädd för att pruta, det är en del av upplevelsen. Säljaren och köparen tenderar att kunna komma överens i ett handslag och ett gott skratt

Nära Side finns många utflyktsmål som t.ex. Manavgatfloden med det vackra vattenfallet och de antika städerna Perge och Aspendos. Storstaden Antalya ligger en timme bort och detsamma gäller för Alanya där du har ett mycket större och livligare uteliv än relativt lugna Side.

Vem passar detta resmål för?

Side fungerar för de flesta resenärer. Barnfamiljerna kan välja att bo med alla tänkbara faciliteter och all-inclusive längs kusten på någon av de många resorthotellen. Vuxna som reser utan barn väljer kanske att bo i den historiska stadskärnan. Om du vill gå ut på kvällen för lite ordentligt nattliv, välj hellre Alanya.

När är det bäst att resa hit?

Från november och fram till mars har du nästan staden för dig själv. I april kommer våren med full fart och i maj kan det bli över 25 grader. Sommaren är mycket varm och ofta ganska fuktig. September och oktober är båda bra månader för att resa till Side.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Tropic ★★ 7n 1 845:-
Catty Garden Leiligheter ★★★ 7n 1 898:-
Golden Star Hotel ★★★ 7n 1 995:-
Side Premium Hotel ★★★★★ 7n 1 998:-
Alremu Apart Hotel ★★★ 7n 2 045:-
Side Spring Hotel ★★★ 7n 2 048:-
Begonville Apart Hotel & Spa ★★★ 7n 2 195:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Side
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 6°C 19°C
februari 15°C 6°C 17°C
mars 18°C 8°C 18°C
april 21°C 11°C 19°C
maj 25°C 15°C 22°C
juni 30°C 19°C 26°C
juli 34°C 22°C 29°C
augusti 34°C 22°C 29°C
september 31°C 19°C 28°C
oktober 26°C 15°C 26°C
november 21°C 11°C 22°C
december 16°C 8°C 20°C
Prognos för Side