Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största och den mest berömda ön i ögruppen Kanarieöarna. Här finns många fantastiska semesterorter och varje år strömmar ett stort antal turister till ön, bland annat på grund av det behagliga och jämna klimatet året runt.

Gran Canaria har runt 815.000 invånare. Det är också den tredje största av Kanarieöarna och här finns det flera städer och semesterorter du kan besöka. Huvudstaden heter Las Palmas och ligger norr på ön. Staden har en nästan karibisk atmosfär och är känd för sin trevliga strandpromenad, Las Canteras. Gran Canarias nordvästliga sida präglas av en vacker och frodig natur, med klippor längs kusten och tidvis stora vågor. Det är den sydliga delen av ön som är den mest solsäkra. Här finns också de bästa sandstränderna och ett stort utbud av olika vattenaktiviteter.

Det lokala bussnätet på Gran Canaria är väl utbyggt och vägarna håller bra standard. Många väljer hyrbil under vistelsen, något som ger bra möjligheter att resa runt och se de olika städerna och semesterorterna. När badorterna ligger tätt är det inte heller några problem att ta taxi för att ta sig runt.

De allra flesta som reser till Gran Canaria väljer att bo på öns sydkust där klimatet är som mest stabilt. Den största semesterorten heter Playa del Ingles och bjuder på många aktiviteter och nöjen och ett pulserande uteliv. Lugnare tempo finner man i det familjevänliga Arguineguin och Puerto Rico medan Puerto de Mogen av många anses som Gran Canarias finaste semesterort med sina trivsamma kanaler och vitkalkade hus med färgstarka fönsterkarmar. Det nybyggda semesterområdet Meloneras bjuder på avslappnad lyx med flera femstjärniga hotell och läckra butiker.

Det är enkelt att ta sig till Gran Canaria från Skandinavien med direktflyg framförallt under vinterhalvåret med avgångar från en rad svenska flygplatser. Flygplatsen ligger utanför Las Palmas. Flygtiden från Skandinavien ligger på mellan fem och sex timmar, beroende på varifrån man flyger.

Vem passar detta resmål för?

Gran Canaria är ett av de mest populära resmålen för svenskar som söker sol och värme. Alla kommer finna sig till rätta på Gran Canaria men det är värt att läsa in sig på de olika semesterorterna så att man väljer ett område som passar ens önskemål. Gran Canaria har något att erbjuda de allra flesta och är ett naturligt förstahandsval för de som under vinterhalvåret söker en solsemester utan lång flygtid och tidsskillnad.

När är det bäst att resa hit?

Kanarieöarna är känt för att ha världens bästa klimat och kan besökas under hela året. Vädermässigt är det aldrig någon lågsäsong men den mest populära perioden för att resa hit är från november till april. Då är också priserna som högst och det kan finnas mycket att spara på att resa hit under sommarhalvåret då remålen vid Medelhavet övertar mycket av chartertrafiken. Mellanmånader som maj och oktober är också en bra tid att resa hit.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Gran Canaria
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 21°C 16°C 18°C
februari 21°C 16°C 18°C
mars 22°C 16°C 18°C
april 22°C 17°C 18°C
maj 23°C 18°C 19°C
juni 24°C 19°C 24°C
juli 25°C 21°C 27°C
augusti 26°C 22°C 27°C
september 26°C 22°C 24°C
oktober 26°C 21°C 21°C
november 24°C 18°C 21°C
december 22°C 17°C 19°C
Prognos för Gran Canaria