Marbella

Marbella är solkustens mest exklusiva och eleganta semesterort. Här är sandstränderna i perfekt skick och det finns aktiviteter av alla tänkbara slag kopplade till strand och hav, shopping, golf, uteliv och Spaniens vackraste gamla stadskärna.

Marbella är utan tvekan den mest besökta semesterorten längs Costa del Sol och staden har de flesta faciliteter du kan önska dig. Marbella var tidigare en liten och sömning fiskeby men har idag utvecklats till ett fashionabelt resmål. Staden har en rik historisk tradition och vid fotändan av Sierra Blanca-berget hittar du Marbellas historiska områden och den gamla stadskärnan räknas som en av Spaniens vackraste. Här kryllar det av mysiga gator och trånga gränder med småbutiker och ett myller av tapasbarer, kaféer och restauranger samt det berömda Apelsintorget som räknas som gamla stans centrum och som är en naturlig samlingspunkt.

Småbåtshamnarna Puerto Cabo och Puerto Banús är kända för sina imponerande lyxyachter. Här är sandstränderna välbehållna och strandpromenaden går mellan de olika stränderna. Här finns lyxbutiker och exklusiva nattklubbar och marinan i Puerto Banús är verkligen stället för att se och bli sedd.

Marbella ligger ca 55 kilometer söder om Malagas flygplats och nås enklast via motorvägen AP-7 eller längs kustvägen, som dock tar något längre tid men som i gengäld är trevligare och som går genom flera mysiga semesterorter.

Vem passar detta resmål för?

Marbella har det mesta av vad man kan önska sig av en badsemester. Stranden är barnvänlig och det finns gott om familjehotell men även hotell endast för vuxna. Gamla stan har mysiga serveringar i alla prisklasser medan det längs Puerto Banús är mer dyrt och exklusivt. Här är också nattlivet fashionabelt och man kan festa med de rika och berömda på världskända nattklubbar. Marbella, och Costa del Sol generellt, är verkligen ett mecka för golfspelare.

När är det bäst att resa hit?

Till Marbella kan man resa under hela året men badsäsongen sträcker sig från slutet av april till början av november. Högsäsongen är från juni till augusti då temperaturen ofta ligger på över 30 grader. Priserna är i gengäld som högst under denna period. Genom att resa utanför de mest populära månaderna kan man spara mycket pengar men det kan vara bra att veta att vissa faciliteter som pooler och badland kan vara stängda. Bästa perioderna för att resa om man vill ha både bra väder, bra badtemperaturer och låga priser är maj, september och oktober.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

NH Marbella ★★★★ 7n 2 604:-
Puerto Azul ★★★ 7n 2 621:-
Marbella Inn ( Ex OH ) ★★★ 7n 2 744:-
Hotel Senator Marbella Spa ★★★★ 7n 2 887:-
Guadalpin Suites ★★★ 7n 2 988:-
El Faro Inn (ex Marbella) ★★★ 7n 3 042:-
Princesa Playa ★★★★ 7n 3 094:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Marbella
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 17°C 9°C 15°C
februari 17°C 9°C 14°C
mars 19°C 11°C 15°C
april 20°C 12°C 15°C
maj 23°C 15°C 17°C
juni 27°C 19°C 18°C
juli 29°C 21°C 21°C
augusti 30°C 22°C 22°C
september 28°C 20°C 21°C
oktober 24°C 16°C 19°C
november 20°C 12°C 17°C
december 17°C 9°C 16°C
Prognos för Marbella