Sardinien

Sardinien är Medelhavets näst största ö och har ca 1,7 miljoner invånare. Här finner du några av Medelhavets vackraste stränder med vit sand omgivet av kristallklart turkost vatten och gröna pinjeskogar.

Cagliari är Sardiniens huvudstad och här kan du uppleva den gamla stadsdelen Castello som ligger på en höjd med en fantastisk utsikt över bukten. Stranden är 13 km lång och populär bland surfare, vindsurfare och kiteare. I Olbia kan du uppleva ett livligt stadsliv med trevliga shoppinggator i centrum. Olbia är en gammal stad med en rik historia och längs kusten i norr och söder finner du flera fina små stränder. Du kan se och besöka ett flertal historiska monument och arkeologiska utgrävningar i och alldeles utanför staden.

I Alghero finns det en långsträckt vit strand alldeles bortanför gamla stan och en kort cykeltur iväg finns flera vackra och mysiga badvikar. Gamla stan i Alghero är omgiven av stadsmuren och räknas som de bäst bevarade i Italien. Väster om Alghero finns det frodiga olivlundar och fina badvikar innan man kommer till Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt och här finns det berömda Neptun-grottorna där kalkstensgrottan öppnar sig som en katedral. Stränderna på Stintino är magiska med turkosblått vatten och vit strand. Castelsardo är en charmerande liten stad med färgrika hus som ringlar sig mot borgen från 1100-talet. I medeltidsstaden Bosa kan du betrakta det italienska vardagslivet i historiska omgivningar.

Det är ett måste att smaka pizza och pasta när man är på Sardinien. Njut av det lokala köket med smakfulla rätter tillagade med lokala råvaror som skinka, oliver, ost och färsk fisk. Sardinien är känt för sina goda viner och flera av vingårdarna tar emot besökare för vinsmakning och andra kulinariska upplevelser.

Under högsäsongen går det charterresor till Sardinien. Med direktflyg tar det ca 3,5 timmar från Skandinavien medan man med reguljärflyg ofta får en mellanlandning på vägen. Det tar 20 minuter från flygplatsen i Alghero till centrum med taxi eller buss. Från Olbias flygplats tar det cirka 25 minuter till centrum med taxi eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Sardinien passar för både ung och gammal. En trevlig destination om man vill kombinera solsemester med kultur, aktiviteter, arkitektur, spektakulär natur, shopping och kulinariska upplevelser.

När är det bäst att resa hit?

Sommarsäsongen startar i maj och och håller i sig med varmt väder långt in i september. Det är också trevligt att resa hit i oktober.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta