Rom

I Rom känns det som om man är i historiens vagga. Här finns det hur mycket som helst att se och upptäcka, bl a Colosseum, där de beryktade gladiatorspelen ägde rum.

Spanska trappan och Fontana di Trevi, vilket är en av totalt 280 fontäner i Rom.

Vatikanen och den pampiga Peterskyrkan med Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet är bara att par andra berömda sevärdheter som Rom har att erbjuda. Vill man se Roms historia från första parkett så är en båttur genom staden att rekommendera. Utanför staden är det en loppmarknad i Porta Portese, här kan man handla allt mellan himmel och jord och stämningen är avslappnad och trivsam

Rom bokstavligen svämmar över av kulinariska frestelser, allt ifrån det berömda italienska köket till det internationella. Här finns det caféer i stort sett i varje gathörn.

Shoppingen i Rom är fantastisk, med mängder av trendiga butiker för såväl kläder, smycken och inredning, den mesta kända shoppinggatan är Via Nazionale.

Det finns två större flygplatser i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino-FCO, som ligger ca 36 km utanför Rom. Ciampino-CIA, flygplatsen ligger ca 17 km utanför Rom. Från CIA går det bussar. Taxi kan vara dyrt i Rom.

Från Leonardo Da Vinci – FCO – går det tåg till/från Terministationen.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rom
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 12°C 2°C 15°C
Feb. 14°C 3°C 14°C
Mars 16°C 4°C 15°C
Apr. 19°C 7°C 16°C
Maj 24°C 11°C 20°C
Juni 28°C 14°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Aug. 31°C 17°C 26°C
Sep. 28°C 14°C 25°C
Okt. 23°C 10°C 22°C
Nov. 17°C 6°C 20°C
Dec. 13°C 3°C 17°C
Prognos för Rom