Riga

Riga grundades år 1201 och är huvudstad i dagens Lettland. Denna charmerande stad är bland de billigaste storstäderna i Europa. Här finns många vackra byggnader i gotisk, barock och klassisk stil.

Floden Daugava delar Riga i två delar och den gamla stadskärnan hittar du norr om floden. Staden är vacker med en rik historia och blir allt mer populärt som weekendresmål. Inte bara för skandinaver utan även för besökare från många andra delar av världen. I gamla stan är det fullt av små butiker som säljer konsthantverk och aktiviteter. På sommaren är utbudet av restauranger och utekafeer stort, med både lokala och internationella specialiteter på menyn.

Bland sevärdheterna bör nämnas St Peterskyrkan från 1200-talet, svenskporten, den stora marknadsplatsen vid järnvägsstationen i Riga och kruttornet. Från tornet i St Peterskyrkan får man en fantastisk utsikt över hela staden. Guldtuppen längst upp på toppen av spiran har blivit en symbol för Riga. En annan av Rigas stora sevärdheter, Domkyrkan, är i gotisk och romersk stil och var färdigbyggd år 1211.

Riga är den största staden i Baltikum med ca 700.000 invånare. Prisnivån på mat, dryck och hotell är generellt mycket längre än i Skandinavien. Det finns bra kommunikationer i Riga och du tar dig enkelt runt i staden med spårvagnar och bussar. I centrum ligger det mesta på gångavstånd, men taxi är inte speciellt dyrt.

Det tar drygt en timme att flyga från Stockholm till Riga, något längre från Göteborg och Köpenhamn. Det är en timmes tidsskillnad mellan Skandinavien och Lettland och den lokala valutan är euro.

Rigas flygplats ligger ca 13 km utanför staden. Det är enkelt att ta sig från flygplatsen med buss eller taxi till centrum med en restid på ca 20-30 minuter.

Vem passar detta resmål för?

Riga passar både för den yngre och den äldre generationen. Perfekt för ett weekendbesök, antingen om du reser som par, med vänner eller med familjen. Det finns mycket att uppleva av historia, museer, kultur, arkitektur, shopping, nöjen och spa-behandlingar.

När är det bäst att resa hit?

Maj till september är en bra tid att resa hit men många tar gärna en weekendtur i april eller oktober, alltså i början på våren eller framåt hösten. Reser man i slutet på november eller december finns även den vackra julmarknaden att besöka.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Riga
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. -2°C -8°C
Feb. -2°C -8°C
Mars 2°C -5°C
Apr. 9°C 1°C
Maj 16°C 5°C
Juni 19°C 9°C
Juli 22°C 12°C
Aug. 21°C 11°C
Sep. 16°C 8°C
Okt. 10°C 3°C
Nov. 4°C -1°C
Dec. 0°C -5°C
Prognos för Riga