Puerto Rico

Puerto Rico ligger på sydspetsen av Gran Canaria och är populärt för hela familjen. Här finns det aktiviteter för hela familjen, 340 soldagar om året och här finns också en ljus och långgrund strand.

En händelserik turiststad

Puerto Rico räknas som den mest solsäkra platsen på Gran Canaria. Staden ligger på sydvästspetsen av Gran Canaria, i kommunen Mógan, med strand under en timmes körväg från flygplatsen i Las Palmas.

Turiststaden ligger rätt på stranden, i en dal, om given av hotell och lägenheter. Centralt i dalen ligger också ett köpcentrum där du finner restauranger, barer och nattklubbar. Utanför centrumet finns också minigolfbanor och lekområden för barn. Här finns med andra ord något för alla.

Vintersäsongen är högsäsong på Gran Canaria, då alla restauranger öppnar för turister, medan några restauranger stränder både helt och delvis genom sommaren.

Strandlivet i Puerto Rico

Stranden har en fin och ljus sand, det är långgrunt och det passar utmärkt för barnfamiljer. Stranden är omkring 400 meter lång och är formad som en hästsko. I hamnen finns olika aktivister som båtturer och sportfiske. Utöver detta finns också en strandpromenad med lunchrestauranger och kaféer.

Inte långt från Puerto Rico ligger Amadores med sin långa vita sandstrand. Här kan du gå på omkring en halvtimme om du följer gångstigen som ligger på utsidan klipporna över havet.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto Rico
kalender DagDag NattNatt BadBad