Playa del Inglés

Playa del Inglés ligger på sydspetsen av Gran Canaria och är ett mycket populärt resmål bland stora och små. Den lilla staden har något för alla och ligger i omedelbar närhet till bland annat köpcentrum, stränder, restauranger och kaféer.

Playa del Inglés

Omkring 30 minuter körväg från flygplatsen i Las Palmas ligger populära Playa del Inglés på sydspetsen av Gran Canaria. Staden är en del av storkommunen San Bartolomé de Tirajana, som också består av städerna San Augustin, San Fernando och Maspalomas. Den lilla staden räknas som den mest besökta destinationen på ön.

Playa del Inglés har en 5 kilometer lång sandstrand som sträcker sig från San Augustin i nord till Maspalomas i söder. Det finns flera stora köpcentrum i området, samtidigt som det också finns små, lokala butiker. Miljön är internationell och Playa del Inglés är en ort som turisterna återvänder till år efter år.

Aktiviteter i området

Hyr du bil och vill göra en utflykt i området är Fataga-dalen ett trevligt alternativ. Djurparken Palmitos Parque och badlandet Aqua Parque är två närliggande platser som kommer glädja stora och små. Det samma gäller för cowboy-byn Sioux city.

Du hittar ett stort antal barer, diskotek, restauranger och kaféer som passar för de allra flesta behov. Nattlivet är som förväntat hektiskt och pulserande med underhållning av alla slag.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa del Ingles
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 21°C 15°C 21°C
Feb. 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
Apr. 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Aug. 27°C 21°C 23°C
Sep. 27°C 21°C 24°C
Okt. 26°C 20°C 24°C
Nov. 24°C 18°C 23°C
Dec. 22°C 16°C 21°C
Prognos för Playa del Ingles