Platanias

Platanias ligger ca 11 km väster om Chania, och räknas till den största av de många småbyar som ligger längs med Chania kusten.

Platanias ligger ca 11 km väster om Chania

Den räknas till den största av de många småbyar som ligger längs med Chania kusten. Med kilometervis av sandstrand och turkost hav är Platinas en perfekt vistelse under varma dagar oavsett om du är ung eller gammal, du kommer att njuta av här.

Ursprungligen byggdes staden uppe i kullarna och med utsikt över kusten vid mynningen av Plataniasfloden. Här i gamla stan kan man både uppleva och ta del av historien som lämnat sina spår i form av byggnader och monument. Många av områdets familjeägda tavernor ligger här och serverar läckra grekisk rätter. Från kullen i den äldsta stadsdelen får du en underbar vy av soluppgångar och solnedgångar som du sent kommer glömma.

På senare tid har staden sträckt sig närmare strandlinjen och idag finns här hotell och lägenhetskomplex. Platanais erbjuder bra shopping med alla typer av butiker som är belägna sida vid sida med trendiga kaféer, barer musik och matställen med både typiska grekiska rätter och rätter från det internationella köket.

Staden omgärdas av ett bördigt odlingslandskap med stigar och små vägar som passar utmärkt för promenader. Direkt utanför kusten ligger Thodorou-ön. Venetsarna byggde två stora fort på ön för att förhindra att turkarna landade i Platanias. Idag är ön betesmark för Kri-kri-getter.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Platanias
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 14°C 8°C 17°C
Feb. 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
Apr. 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Aug. 30°C 21°C 27°C
Sep. 28°C 19°C 26°C
Okt. 24°C 16°C 24°C
Nov. 19°C 12°C 21°C
Dec. 16°C 10°C 19°C
Prognos för Platanias