Maspalomas

Maspalomas ligger söder om på Gran Canaria och har en av de vackraste stränderna i området.Här hittar du bland annat Spaniens enda öken och ett stort utbud av underhållning. Närheten till de andra semesterorterna gör att du enkelt kan resa runt och uppleva mer medan du är här.

Aktiviteter i Maspalomas

Staden Maspalomas nämns ofta om området söder på Gran Canaria. Detta innebär dessutom städerna San Augustin, Meloneras och Playa del Inglés. Maspalomas har en fyra kilometer lång strand med gyllene korallsand, och staden är en grön oas omringad av ett magiskt ökenlandskap.

I området runt Maspalomas hittar man flera köpcentrum med butiker, barer och restauranger. I tillägg har staden en stor marknad med ett livligt folkliv flera dagar i veckan.

På dagtid kan du som exempel göra en utflykt till Palmitos Park, som är en vacker djurpark med huvudfokus på fåglar. En annan aktivitet är att ta med barnen till badlandet Aquapark, eller åka på tivoli med underhållning för hela familjen.

Natur och omgivningar

Om du vill utforska mer av Maspalomas och området runt omkring kan en tur upp till historiska Fataga rekommenderas. På vägen dit hittar du muséet El Mundo Aborigen, som visar hur urbefolkningen på Gran Canaria både bodde och levde.

I tillägg till vatten- och strandaktiviteter, och bilturer med hyrbil, kan Gran Canaria också erbjuda goda vandringsleder och utmärkta möjligheter för att både vandra i terräng samt cykla i både terräng och på landsväg.

Maspalomas ligger endast 30 kilometer från flygplatsen i Las Palmas, alltså ungefär en halvtimmes körning. Avstånden till andra städer i området är kort, så de tär lätt och ta sig runt och få uppleva andra städer.

Vem passar detta resmål för?

Maspalomas shore

Maspalomas passar fint för barnfamiljer men även för äldre som vill ha en bekväm semester med det mesta i närheten.

När är det bäst att åka hit?
Kanarieöarna är för många ett vinterresmål som man besöker under de kyligare vintermånaderna då man nästan alltid hittar en temperatur här på minst 20 grader, men få tänker på att Gran Canaria går lika bra att besöka under hela året. På sommaren kan det vara extra prisvärt att resa hit då de ofta är mindre prispress än till de populära resmålen runt Medelhavet.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Maspalomas
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 21°C 15°C 21°C
Feb. 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
Apr. 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Aug. 27°C 21°C 23°C
Sep. 27°C 21°C 24°C
Okt. 26°C 20°C 24°C
Nov. 24°C 18°C 23°C
Dec. 22°C 16°C 21°C
Prognos för Maspalomas