Makrigialos

På den östra sidan av Kreta ligger den lilla pittoreska byn Makrigialos. Här fann de resterna av olika bosättningar som går tillbaka till det 14:e århundradet f.Kr.

På den östra sidan av Kreta ligger den lilla pittoreska byn Makrigialos.

Här fann de resterna av olika bosättningar som går tillbaka till det 14:e århundradet f.Kr. Idag finns det cirka ettusen invånare här som livnär sig på jordbruk, fiske och turism.

Trots att turismen har ökat de senaste åren, har invånarna i Makrigialos behållit den ursprungliga kretensiska arkitekturen i byn.

Att semestra i Makrigialos är härligt både för små och stora. Längs kusten hittar du långa sandstränder som anses vara de bästa i detta området. Du kan delta i många olika strand-och vattenaktiviteter och i den närbelägna byn Agios Stefanos, kan du besöka den offentliga observatoriet, Sasteria.

Vill du kombinera semester med kreativa aktiviteter, kan du till exempel anmäla dig till en kurs i akvarellmålning som hålls av professionella konstnärer. Många kretensiska hantverkare har sina verkstäder i stadens centrum, dessa är spännande att besöka.

Nere i hamnen ligger små fiskebåtar sida vid sida om små turistbåtar. Du kan välja mellan båtturer längs kusten eller ut till ön Koufonissi. På denna lilla ö producerades en lila färg av den mjuka delen av musslor under antiken. Denna färg var mycket populär och användes i utsmyckningen av romerska slott.

I bergen som ligger i bakkanten av byn, kan du promenera i det vackra landskapet. Här hittar du bland annat mycket natursköna raviner.

Makrigialos har flera mysiga tavernor, var och en med sina egna specialiteter. Längs med havet i hamnen, kan du njuta av en god kopp kaffe eller en förfriskning på ett av kaféerna. Byn har inget stort utbud av kvälls- eller nattliv. Det kan du hitta mer i [[/ Grekland / Kreta / agiosnikolaos]] som ligger cirka 7 mil bort.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Makrigialos
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 15°C 10°C
Feb. 15°C 9°C
Mars 16°C 10°C
Apr. 20°C 13°C
Maj 22°C 16°C
Juni 27°C 21°C
Juli 28°C 23°C
Aug. 28°C 24°C
Sep. 26°C 21°C
Okt. 23°C 17°C
Nov. 20°C 14°C
Dec. 17°C 11°C
Prognos för Makrigialos