Dubrovnikkusten

Dubrovnik är en historisk vacker stad som omges av en stor ringmur. Dubrovniks centrum är koncentrerat till den gamla staden. Här finns det massor av charm och ett härligt folkliv.

Blandningen av kullerstensgator, torg, trånga gränder och cafeér gör att det finns något nytt att upptäcka bakom varje gathörn.

Det är en ren njutninga att strosa fram i staden och känna den avslappnaden atmosfären. Det är nästan ett måste att gå upp på muren, här uppe är det en fantastisk utsikt både över hav och stad.

Det är mycket lätt att ta sig runt med lokalbuss till de olika stadsdelarna i Dubrovnik. Många av hotellen ligger lite utanför Dubrovniks centrum på bland annat Babin Kuk området och i Lapad. Det finns inga sandstränder i Dubrovnik, det är stenstränder eller så badar man från klippor.

Det finns mängder av restauranger och barer, och flera nattklubbar. En av speciliteérna är fisk och skaldjursrätter. Kroatien har egen vinproduktion, och många viner håller mycket bra klass.

Det finns en del bra butiker och ett par mindre köpcentrum, men Dubrovnik är ingen stad man åker till för att shoppa.

Från Hamnen går det båtar dagligen till de många öarna som ligger utanför, bland annat Kolocep, Sipan och Lopud.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Dubrovnik-kusten
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 10°C 1°C 15°C
Feb. 11°C 3°C 14°C
Mars 15°C 6°C 15°C
Apr. 19°C 9°C 16°C
Maj 24°C 14°C 20°C
Juni 28°C 17°C 24°C
Juli 32°C 20°C 26°C
Aug. 32°C 20°C 26°C
Sep. 27°C 16°C 25°C
Okt. 22°C 12°C 22°C
Nov. 15°C 7°C 19°C
Dec. 11°C 3°C 16°C
Prognos för Dubrovnik-kusten