Rhodos stad

Rhodos stad är huvudstaden på den grekiska ön med samma namn och ligger på öns nordsida. Här hittar du en bra blandning av stadsliv med shoppinggator och barer, samtidigt som du kan njuta av sol och bad på stranden.

Rhodos stad har både historia, Medelhavskänsla och ett livligt nattliv. Rhodos gamla stadskärna hittar du inte långt från hamnen. Gamla stan omringas av en stadsmur och på insidan hittar du trånga gator med små butiker och torg med många restauranger. Inte långt bort från murarna hittar du mängder med restauranger, barer och diskotek. I stadens centrum hittar du bargatan dit festglada ungdomar från hela Skandinavien kommer varje sommar för att festa till tidigt på morgonen.

Det finns ett stort utbud av restauranger i Rhodos stad, allt från grekiska tavernor och italiensk pizza till pastarestauranger, sushibarer och fiskrestauranger.

Om du vill ha en paus från fest och historia kan du bege dig till toppen av ön och lite i utkanten av Rhodos stads centrum. Här hittar du flera hotell och stränder. På väster sida om udden hittar du Windy Beach med grus och sten. Här blåser det en hel del men söker du en mer vindstilla strand kan du lägga dig på Elli Beach, på högersidan om udden.

Under sommarhalvåret går det direktflyg till Rhodos från flera svenska flygplatser. Flygplatsen ligger ca 15 km sydväst om Rhodos stad och du tar dig enkelt till centrum med taxi eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Rhodos stad passar för dig om som vill kombinera en upplevelsesemester med sol, bad och avkoppling. Du kan ligga på stranden på dagtid för att sedan uppleva stadslivet, utelivet och den rika historien under dygnets alla timmar.

När är det bäst att resa hit?

Den bästa tiden att resa till Rhodos stad är i perioden maj-oktober. I juli och augusti kan det vara väldigt varmt.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Helena ★★ 7n 2 645:-
Majestic ★★★ 7n 2 745:-
Oktober Downtown Rooms ★★★ 7n 2 849:-
Santa Helena Hotel ★★★ 7n 2 945:-
Santa Helena Hotel ★★★ 7n 2 948:-
Angela Suites & Lobby ★★★ 7n 2 949:-
Kipriotis Rhodes Hotel - Adults Only ★★★★ 7n 3 045:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rhodos stad
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 9°C 19°C
februari 15°C 9°C 17°C
mars 17°C 10°C 17°C
april 20°C 13°C 18°C
maj 24°C 16°C 21°C
juni 28°C 20°C 24°C
juli 30°C 22°C 27°C
augusti 31°C 23°C 28°C
september 28°C 20°C 27°C
oktober 24°C 17°C 25°C
november 20°C 13°C 22°C
december 17°C 10°C 20°C
Prognos för Rhodos stad