Rhodos

Rhodos är nog den mest allsidiga ön i det grekiska öriket med charmerande städer och byar, fantastiska stränder och en vacker natur. Många stränder är långgrunda och barnvänliga, främst på öns östkust.

Rhodos är en grekisk ö som ligger 18 kilometer sydväst om Turkiet i det östliga Egeiska havet. Rhodos stad är öns huvudstad och den största staden ön. Lindos är den näst största staden på Rhodos.

Historiskt sett är ön kanske mest känd för Kolossen på Rhodos, ett av världens sju underverk. Idag är turismen huvudnäringen på Rhodos som blivit en populär turistdestination och speciellt bland européer under sommarhalvåret. Såväl barnfamiljer som vuxna par och festglada ungdomar trivs här, oavsett vad man söker på semestern. Det finns fina stränder runt hela ön och många stränder är långgrunda och barnvänliga. Här finns charmerande byar, fantastiska stränder, vacker natur och mycket en intressant historia från medeltiden.

På en stor ö som Rhodos finns det naturligtvis mycket att se och göra. Med hyrbil får man ut mer av semestern och du kan lätt hitta historiska sevärdheter från antiken och medeltiden samt gömda fina badvikar. Här kan du besöka historiska minnesmärken som Akropolis i den vackra staden Lindos eller Monolithos slott som ligger på toppen av en 90 meter hög klippa i staden med samma namn.

Under sommarsäsongen går det direktflyg till Rhodos flygplats från flera svenska flygplatser. Flygplatsen i Rhodos ligger 15 km sydväst om Rhodos stad och du tar dig enkelt in till centrum med taxi eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Rhodos passar för dig som vill kombinera en upplevelsesemester med sol och bad. Här trivs både vuxna, barnfamiljer och ungdomar. Det finns mycket att uppleva av både vacker natur, gammal arkitektur, spännande historia och ett livligt uteliv för de som önskar det, oavsett var på ön man bor.

När är det bäst att resa hit?

Den bästa tiden att resa till Rhodos är under perioden maj till oktober. I juli och augusti kan det vara väldigt varmt.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rhodos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 9°C 19°C
februari 15°C 9°C 17°C
mars 17°C 10°C 17°C
april 20°C 13°C 18°C
maj 24°C 16°C 21°C
juni 28°C 20°C 24°C
juli 30°C 22°C 27°C
augusti 31°C 23°C 28°C
september 28°C 20°C 27°C
oktober 24°C 17°C 25°C
november 20°C 13°C 22°C
december 17°C 10°C 20°C
Prognos för Rhodos