Korfu

Korfu är en fantastisk ö med fina stränder och kristallklart vatten. Landskapet är mångfaldigt med sina bergstoppar, fruktbara landskap, olivlundar och pinjeträdsskogar. Frodigheten är ett resultat av kraftiga regnbyar som försvinner lika fort som de kom.

På Korfu finner du en bra blandning av gammalt och nytt. Ön har vart ett turistmål sedan medeltiden. På den tiden var det Europas kungahus och adliga som hade detta som sitt semesterparadis. På Korfu finns det många olika aktiviteter att välja mellan. Allt från vattenaktiviteter, golf, vandringsturer och cykelturer. Korfu stad har en härlig Medelhavscharm där stil och historia blandas med den moderna världen på ett härligt sätt. Överallt på ön och speciellt i Korfu stad kan man finna spår från alla tidsepoker. Den gamla stadskärnan står på UNESCOs världsarvslista. Ön ligger i det Joniska havet med sydsidan mot Medelhavet och nordsidan mot Adriatiska havet.

De flesta anser att östkusten har de bästa sandstränderna. På västkusten är stränderna ofta en blandning av sand och rullsten och här är havsbrisen svalkande på varma dagar. I Lardos på sydkusten finns det trevliga stränder med grovkornig sand eller rullsten.

På Korfu är det möjligt att göra fynd när det gäller souvenirer, keramik och olja. Det finns också många klädaffärer med bra priser. Maten på Korfu är influerad av det italienska köket. Prova gärna några av öns härliga maträtter som ofta består av fisk eller kött och gärna serveras med lokala aperitifer.

Vem passar detta resmål för?

Korfu är ett perfekt val för dig som vill ha en sol och badsemester med bra standard, fina stränder, frodiga omgivningar, många sevärdheter, vacker natur och små byar där turismen ännu inte tagit överhand.

När är det bäst att resa hit?

Säsongen på Korfu varar från maj till september men mest behagligt klimatmässigt är tidig sommar och höst. I juli och augusti är det ofta mycket varmt. April och oktober är också en bra period att resa hit.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Mayor Mon Repos Palace (ex Aquis Mon Repos Palace) ★★★★ 7n 4 549:-
Cavalieri Hotel ★★★★ 7n 5 971:-
Louis Ionian Sun – ★★★★ 7n 7 061:-
Corfu Palace Hotel ★★★★★ 7n 12 647:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Korfu
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 14°C 5°C 16°C
februari 14°C 6°C 16°C
mars 16°C 7°C 16°C
april 19°C 10°C 17°C
maj 24°C 13°C 20°C
juni 28°C 17°C 24°C
juli 31°C 19°C 26°C
augusti 31°C 19°C 26°C
september 28°C 17°C 26°C
oktober 23°C 14°C 23°C
november 18°C 10°C 20°C
december 15°C 7°C 18°C
Prognos för Korfu