Bali

Bali är en stor ö i Indonesien och landets kanske mest välkända turistmål. Bali är mycket frodigt och med sitt läge precis vid ekvatorn är klimatet stabilt under hela året. Det är mycket billigt att äta och leva här och detta gör Bali till ett mycket prisvärt resmål.

Bali är en stor ö och en av de 34 provinserna i Indonesien. Bali ligger bara 8 grader söder om ekvatorn och är mycket frodigt, kuperat och kontrastfylld. Här finns vulkaniska berg, tät djungel, kritvita stränder och svarta lavastränder. De mest populära turistområdena ligger söder på ön. Semesterorten Kuta är den största och mest hektiska och bjuder på både uteliv och shopping och är speciellt bland backpackers. Den läckra semesterorten Sanur är lite lugnare och också populär bland lokalbefolkningen. Vill man ha tillbakadragen lyx är Nusa Dua-halvön ett bra alternativ. Här finns många läckra hotell längs de vackra stränderna. Vill man uppleva Bali utanför de stora turistområdena är nordsidan och den lilla kuststaden Lovina ett spännande resmål. Djungenstaden Ubud bör man också avsätta en dag eller två till att utforska. Ubud kallas ofta Balis «vagga» och är en grön naturpärla man genast gillar.

Det finns mycket att se och uppleva på Bali och många utflyktsmöjligheter både på Bali och närliggande öar. Lombok och Giliöarna är de mest kända. Förutom upplevelser och utflykter utanför hotellet är självklart spa och olika behandlingar både populärt och billigt på Bali. Här kan du njuta av behagliga behandlingar till ett överkomligt pris. Spa erbjuds på de flesta större hotellen och i turistområdena på ön. Yoga är också en populär aktivitet och många instruktörer tar sina examen just på Bali.

Det balinesiska köket bjuder på färgrika maträtter och många spännande smaker. Här är det enkelt att förälska sig i de trevliga rätterna och den kanske mest populära är Babi guling, grillad gris med ris och lokala kryddor. Olika versioner av helgrillad kyckling i en brännhet chilisås kallad Ayam Pelalah är också värt att smaka på. Detta är ett måste att äta på Bali. Det finns också en rad vegetarian- och veganrestauranger på Bali.

Den internationella flygplatsen på Bali heter Ngurah Rai och ligger på sydsidan av ön. Många flygbolag har förbindelser hit med endast en mellanlandning på vägen.

 

Vem passar detta resmål för?

Man kan resa till Bali med både kompisgänget, på bröllopsresa, med barn eller ensam. Lite beroende på vad för slags semester man åker på kan det vara värt att sätta sig in i de olika semesterorterna på Bali så man väljer ett passande område. Prisnivån på Bali är lågt och även de riktigt fina hotellen har ofta bra priser. Det är mycket billigt att äta och leva här vilket gör Bali till ett prisvärt resmål.

När är det bäst att resa hit?

Balis geografiska läge gör att klimatet är ganska stabilt under hela året. Den torraste perioden på Bali är från mars till november och speciellt under sommarmånaderna är det fantastiskt väder med mycket sol och behagliga temperaturer. December-februari är månaderna med mest nederbörd men som regel med mycket solsken även under denna period, även om några dagar med nederbörd bör räknas med i planeringen. Vid ekvatorn är solen stark, även när det är molnigt.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta