Ayia Napa

Ayia Napa ligger längst ut i öster på Cypern. Till flygplatsen i Larnaca tar det ca 45 minuter och till familjevänliga Fig Tree Bay omkring 20 minuter. Ayia Napa har fantastiska stränder som ligger vid det turkosblå havet. Nöjeslivet i Ayia Napa är mycket livligt om sommaren och staden är mycket populär bland unga besökare, speciellt från Storbritannien. Men kvaliteten på både staden och besökarna stiger konstant, du kan definitivt åka hit utan att behöva störas av unga berusade engelsmän.

Många tycker att Ayia Napa har Cyperns bästa stränder, ja kanske hela Medelhavets bästa stränder. Den mest kända heter Grecian Bay men här finns också Nikki, Kastarna och Pantachou, och många fler. Om du hyr cykel, går eller åker bil är det enkelt att ta sig iväg för att hitta en strand eller en bukt utan alltför många människor. Från Ayia Napas centrum finns en fin strandpromenad över till Makronissionstranden, den används både morgon och kväll för jogging, cykelturer och kvällspromenader och nere vid stranden finns bra möjligheter för aktiviteter som vattenskidor, paragliding, snorkling och dykning.

Men utöver sol och bad, vad kan man annars göra på denna semesterort? I centrum finns det många butiker med ett stort och varierat utbud av varor och här finns också ett kloster, daterat tillbaka till 1500-talet. Varje år i september hålls en kulturfestival vid klostret. Åker man utanför staden kan man bestiga det lilla berget Cavo Greco och nära Ayia Napa finns också underjordiska grottor med tillhörande sjöar där man kan åka på båttur eller dyka.

Om du känner dig bekväm med att köra på vänster sida av vägen kan du enkelt ta dig iväg med bil för att uppleva mer av Cypern. Åk upp i de vackra Trudosbergen, ta paus för lunch i en sömnig liten by och köp lokalproducerade produkter med hem som honung, vin och kryddor.

Vem passar detta resmål för?

Du kan både åka hit för en aktiv semester, för att njuta av sol och bad eller för att njuta av de fantastiska stränderna, och det hela vägen från april till sent in på hösten. Men i juli och augusti är det hög puls i stadskärnan. Barnfamiljer väljer nog hellre Fig Tree Bay eller någon annan destination på Cypern.

När är det bäst att resa hit?

Perioden från november till februari bjuder på lite småkallt väder. Från mars ökar temperaturen successivt och från april till oktober faller det inte mycket regn. Juni, juli och augusti är mycket varma månader då temperaturerna kan nå 30 grader i skuggan. Vår och höst är bra tidpunkter att resa till Ayia Napa och då är priserna på flyg och hotell ofta mycket lägre än på sommaren.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Ayia Napa
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 16°C 7°C 18°C
Feb. 17°C 7°C 17°C
Mars 19°C 8°C 18°C
Apr. 22°C 11°C 19°C
Maj 27°C 15°C 22°C
Juni 31°C 19°C 25°C
Juli 33°C 22°C 28°C
Aug. 34°C 22°C 29°C
Sep. 31°C 20°C 28°C
Okt. 27°C 16°C 26°C
Nov. 23°C 12°C 23°C
Dec. 18°C 9°C 20°C
Prognos för Ayia Napa