Italien - utanför charterzonen

Italien - utanför charterzonen

Publicerad: 2024-06-17 - Uppdaterad: 2024-06-17

…men inte bortom allfarväg

Vackra, långsträckta och allsidiga Italien är ett älskat och ständigt omtalat semestermål. Likväl är Italien mindre besökt än populära charterländer som Spanien, Grekland och Turkiet.

Generellt sett är det väldigt lite ‘charterfeber’ i Italien. Och det är enkelt att resa till någon av de vackra städerna längs kusten, där semesterlivet kan avnjutas till fullo. Ofta med en lätt sofistikerad twist – och en Aperol spritz i handen.

Våra bästa erbjudanden på resor till italienska kuststäder

Positano er kanskje den aller vakreste av byene på Amalfikysten.
Positano er kanskje den aller vakreste av byene på Amalfikysten.

Amalfikusten

– res med direktflyg till Napoli

Amalfikusten är utan tvekan en av de vackraste kuststräckorna i världen. Alltså i HELA VÄRLDEN – på gott och ont. Eftersom folk reser hit från alla världens hörn, och utrymmet är begränsat, kan det snabbt bli lite väl trångt…

Ett tips är att undvika att resa till Amalfikusten de två första veckorna i augusti. Utöver det är det bara att njuta av semesterlivet, och att hålla Instagram-profilen uppdaterad. För vackrare semesterbilder ska du leta länge efter!

PS! Det går flera båtar om dagen till både Ischia och Capri, om ölivet skulle locka mer än fastlandet 🏝

Sök efter billiga resor till Amalfikusten

Sardinia har vakre badebukter med hvit sand og lyseblått, gjennomsiktig hav.
Sardinia har vakre badebukter med hvit sand og lyseblått, gjennomsiktig hav.

Sardinien

– direktflyg i juni, juli och augusti

Du kanske har hört talas om Costa Smeralda? Området ligger på nordöstra Sardinien och är lekplats för jetsetare som Ronaldo, Beyoncé och arabiska oljeschejker, bland annat.

Men Sardinien är förstås så mycket mer än Costa Smeralda! Kusten är hela 2000 kilometer lång, med bländande vita stränder och klart, turkost badvatten. Ön är också känd för sina många vackra badorter och charmiga lokala byar. Varför inte göra en av dem till årets semestermål? 

Sök efter billiga resor till Sardinien

Cefalu er bare en av mange hyggelige byer på Sicilia
Cefalu er bare en av mange hyggelige byer på Sicilia

Sicilien

– flyg direkt till Catania, eller till Palermo med mellanlanding

Det är omöjligt att upptäcka hela Sicilien på en semester. Men en semester är en bra början – och när du väl varit här är chansen stor att du återvänder.

Det finns vackra städer över hela ön, och massor av charmiga små badorter längs kusten. Som Syrakusa och Cefalù. Eller vad sägs om att bo i Taormina, med utsikt över vulkanen Etna? Äter du en gelato för mycket kan du traska bort den på väg ner till Isola Bella, där ett varmt bad i Medelhavet väntar…  

Sök efter billiga resor till Sicilien