Lyx med låg budget

Lyx med låg budget

Publicerad: 2023-09-26 - Uppdaterad: 2023-09-26

– ja, det är faktiskt fullt möjligt

Om målet är en så lyxig resa som möjligt till lägsta möjliga pris, så är det en tumregel som gäller: undvik att resa på helgdagar och under skollov. Då är det nämligen många andra som väljer att resa – och när efterfrågan är hög, skjuter priserna som bekant i höjden. 

Våra bästa tips är som vanligt att jämföra priser noga innan du bokar. Med lite tur kan du se fram emot en resa med guldkant, utan att den extra lyxen går särskilt hårt ut över budgeten!

Boka en resa till värmen – och bo extra lyxigt

Luksus på lavt budsjett er mulig om du reiser utenfor høysesongen
Luksus på lavt budsjett er mulig om du reiser utenfor høysesongen

Res före eller efter lovet

Höstlovjullov

sportlovpåsklov och sommarlov. Lov betyder högsäsong inom turistnäringen, vilket gör att priserna på flyg och hotell i varmare stråk går upp. Före och efter skolloven däremot går priserna ofta ner. Ibland kan du komma över resor till nästan halva priset – och uppgradera hotellstandarden med en stjärna eller två, utan att det gör någon större skillnad.

Billiga resor till värmen med minst 4-stjärnors bostandard

Høst og vakkert lys over stranden i Fig Tree Bay, Kypros
Høst og vakkert lys over stranden i Fig Tree Bay, Kypros

Höstlovsveckan

– den dyraste veckan mellan juli och jul

Vecka 44 är det höstlov över hela landet, och många soltörstiga barnfamiljer styr kosan söderut. Det innebär en kort och intensiv period för resebranschen, med priser långt över det som är normalen i oktober och november.

Väntar du till efter höstlovet är det både lugnare och billigare att resa till Medelhavet, samtidigt som badtemperaturen fortfarande är behaglig. På Cypern, som du ser på bilden, varar sommaren ofta långt in i november…

Billiga höstresor med minst 4-stjärnors bostandard

Sanddynene ved Maspalomas på Gran Canaria
Sanddynene ved Maspalomas på Gran Canaria

Köp julklapparna vid strandpromenaden

– och kom hem lagom till lutfisken

Ju närmare själva högtiden du kan resa, desto billigare blir det. Förutsatt att du ser till att vara hemma innan julafton. Samma sak gäller om du vill på semester runt nyår. Reser du en av dagarna närmast nyårsafton, är prisnivån betydligt lägre än om du väljer att resa senare i januari.

Billiga resor i vinter med minst 4-stjärnors bostandard

Eksotisk vinterferie langt unna snø og kuldegrader
Eksotisk vinterferie langt unna snø og kuldegrader

Sportlovsveckan

– mitt i den mörka, kalla vintern…

…som ibland kan upplevas som outhärdligt lång. Det är med andra ord inte så konstigt att sportlovet är en populär vecka att resa utomlands!

I år infaller sportlovet under vecka 7vecka 8 och vecka 9, beroende på var i landet du bor. Än så länge är det lång tid kvar tills dess, så det är inte omöjligt att göra ett fynd även under dessa veckor. Men kom ihåg; du hittar fortfarande de allra bästa erbjudandena strax före, och rätt efter lovet.

Lycka till – och kom ihåg att jämföra priser innan du bokar!

Billiga resor i februari med minst 4-stjärnors bostandard