Jullov i solen

Jullov i solen

Publicerad: 2023-11-07 - Uppdaterad: 2023-11-07

– ja, det går att göra ett fynd

Har du funderat på att fira jul på varmare breddgrader, men skjutit upp det eftersom det blev för dyrt? Jullov innebär högsäsong i resebranschen – och högsäsong innebär höga prisnivåer. De senaste dagarna har det dock hänt något på den fronten. Många researrangörer har nämligen kommit med betydande rabatter på paketresor över just jul och nyår.

Det är fortfarande inte lågsäsongs-billigt. Men å andra sidan är det ju inte särskilt billigt att fira jul här hemma heller, in this economy… 

De bästa priserna på paketresor till värmen under jullovet

Hva med noen dager på en varm strand?
Hva med noen dager på en varm strand?

Stora variationer i pris

– gör din research innan du bokar

Om du är sugen på att resa söderut under jullovet lönar deg sig att jämföra priser mer än någonsin. Hos flera arrangörer. Det är kamp om kunderna, och konkurransen blir extra stor när prisnivåerna är höga. 

Är målet en resa till värmen, till marknadens bästa pris? Då rekommenderar vi ett sök på resor i Sol & bad-kategorin på sistaminuten.se. Välj vilka datum du vill vara borta, så hittar vi det bästa erbjudandet just nu. Här har du till exempel ett sök på solresor i jul – och här är ett sök på solresor över nyår.

PS! Det kan löna sig att resa på lite mindre populära datum; som självaste julafton, eller årets allra sista dag.

De bästa priserna på solresor under jul och nyår

Ekstra bra bostandard trenger ikke å koste så mye mer
Ekstra bra bostandard trenger ikke å koste så mye mer

Jullovsresa i lyxförpackning

– unna dig extra bra boendestandard 

Även om det i allmänhet är dyrt att resa under jullovet, behöver det inte kosta skjortan att bo extra trevligt. Vill du ha ett boende med minst 4 stjärnor, eller kanske 5 stjärnor? Eller varför inte ett hotell med all inclusive?

Vi jämför priserna och tar fram det bästa erbjudandet på marknaden just nu – även på resor i lyxförpackning.

De bästa priserna på solresor med extra bra boende

Kapp Verde tilhører Afrika, men stemningen minner vel så mye om Karibien
Kapp Verde tilhører Afrika, men stemningen minner vel så mye om Karibien

En exotisk jul

– mer än bara sol och bad 

Om du orkar flyga lite längre än till Kanarieöarna kan du fira jul på Kap Verde. Även om denna ögrupp är en del av Afrika, är atmosfären minst sagt karibisk. Stränderna är vita, havet är turkosblått och från uteserveringarna strömmar rytmer som får även en frusen svensk att vicka på höfterna.

Två andra, exotiska länder att resa till under jullovet är Marocko och Egypten. Har du inget emot en längre flygresa går Thailand heller inte av för hackor!

De bästa priserna på exotiska paketresor under jullovet